UPDATE, ORA 18.00: Oleg Sternioală rămâne în libertate. Magistrații de la Judecătoria Ciocana au respins demersul procurorilor care au cerut plasare acestuia în arest preventiv. 

Procurorul care instrumentează cazul, Roman Statnîi, a spus că „cel mai probabil” va contesta decizia la Curtea de Apel.

La rândul său, avocatul lui Oleg Sternioală, Iurie Tabarcea, spune că judecătorul este nevinovat și că decizia de azi a instanței era una previzibilă.

ORA 16.21: Procurorii cer 30 de zile de arestare preventivă a magistratului Oleg Sternioală. La ședința de judecată care are loc astăzi Sternioală nu s-a prezentat, iar avocatul acestuia nu a vrut să facă declarații pentru presă, până nu se va pronunța instanța. Magistrații sunt în deliberări și se vor pronunța în circa o oră.

Oleg Sternioală este judecător la Curtea Supremă de Justiție (CSJ) și este cercetat penal pentru spălare de bani în proporții deosebit de mari.

Și fostul președinte al CSJ, Ion Druță, este cercetat penal de curând. Acesta este suspectat de îmbogățire ilicită.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!