/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Vot final în Congres și exerciții NATO. Preotul de la înmormântarea lui Navalnîi, pedepsit

Ultima Oră! PSRM respinge propunerea Maiei Sandu

missing
11 noiembrie 2019, ora 13:56

Fracțiunea parlamentară a Partidului Socialiștilor a analizat propunerea înaintată de prim-ministra Maia Sandu și a decis să o respingă.  „Unica ieșire pentru a depăși criza politică este să-și retragă proiectul de asumare a răspunderii, în caz contrar, la următoarea ședință a Parlamentului va fi examinată moțiunea de cenzură”, a anunțat deputatul Vasile Bolea.

Socialistul spune că Comisia de la Veneția expertizează doar proiecte de legi, nu legi intrate în vigoare.

„Această propunere a Maiei Sandu vorbește despre un singur fapt: că nu a existat nicio urgență în vederea asumării răspunderii Guvernului pe proiectul de modificare a Legii Procuraturii. Și Constituția, și mai multe hotărâri ale Curții Constituționale vorbesc despre un singur lucru: această procedură de asumare a răspunderii are la bază urgența, când există unele situații în extremis”, a argumentat Vasile Bolea.

Pentru ora 16:00 a fost convocată ședința Biroului Permanent a Parlamentului și se va decide când urmează a fi organizată ședința Legislativului, pentru ca deputații să dezbată moțiunea de cenzură împotriva Guvernului.

Amintim că Maia Sandu le-a propus socialiștilor să-și retragă moțiunea de cenzură împotriva Guvernului și legea pentru care și-a asumat răspunderea Cabinetul de miniștri să rămână în vigoare. Ulterior, aceasta va trimisă pentru expertizare Comisiei de la Veneția, iar Sandu s-a angajat să nu înainteze Consiliului Superior al Procurorilor lista candidaților preselectați pentru funcția de procuror general până nu va veni avizul Comisie de la Veneția.

Ultima Oră! Propunerea Maiei Sandu pentru PSRM ca să-și retragă moțiunea de cenzură împotriva Guvernului

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram