/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Precizarea lui Șoigu, elicopter distrus și spioni deghizați! Kievul pregătește „cerul sângeriu”

/DOC/ Curtea de Apel a suspendat decizia CSM-ului prin care i-a fost ridicată imunitatea de judecător lui Oleg Sternioală

missing
12 noiembrie 2019, ora 19:36

Curtea de Apel Chișinău a pronunțat azi o încheiere prin care se suspendă decizia Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) de pe 4 noiembrie 2019, prin care judecătorului de la Curtea Supremă de Justiție (CSJ) Oleg Sternioală i-a fost ridicată imunitatea de magistrat, decizie care a dus la reținerea acestuia.

Încheierea a fost pronunțată de magistrații de la Curtea de Apel Chișinău: Vladislav Clima, Ala Malîi și Ecaterina Palanciuc.

Oleg Sternioală a atacat în judecată decizia CSM-ului la o zi de la emiterea acesteia, argumentând faptul că membrii CSM s-au convocat ilegal în acea ședință, întrucât la Adunarea Generală a Judecătorilor de pe 27 septembrie, actualii membri ai CSM au fost revocați din funcții.

Oleg Sternioală a fost reținut de procurori pe 4 noiembrie 2019, în ziua în care i-a fost ridicată imunitatea de judecător. Acesta este cercetat într-un dosar penal pentru spălare de bani în proporții deosebit de mari. Peste trei zile, procurorii au cerut instanței plasarea acestuia în arest preventiv pentru un termen de 30 de zile, însă demersul a fost respins.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram