/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 787: Atac la Odesa și prognoză sumbră! ISW: Amenințare voalată pentru Moldova. Rusia avansează rapid

Alaiba: Sub conducerea lui Ion Chicu, Ministerul Finanțelor prezenta informații false despre frauda bancară

missing
13 noiembrie 2019, ora 20:53

În timp ce Ion Chicu se afla în fruntea Ministerului Finanțelor, instituția ar fi prezentat informații false ce țin de frauda bancară, a declarat deputatul Blocului ACUM Dumitru Alaiba în cadrul emisiunii „Cutia Neagră” de la TV8.

„Eu pot să vă spun că Ministerul Finanțelor sub conducerea lui Ion Chicu manipula cu informațiile și datele. Noi fiind prin ONG-uri am dus o luptă destul de inegală. Trebuia să combatem informațiile oficiale cu privire la furtul miliardului pentru că acestea erau false. Asta pentru că veniturile obținute din lichidarea a trei bănci falimentate: „Banca de Economii”, „Banca Socială” și „Unibank” erau prezentate drept mijloace financiare recuperate din frauda bancară”, a spus Dumitru Alaiba.

De asemenea, alesul poporului este de părere că înaintarea lui Chicu la funcția de șef al Executivului reprezintă un semnal prost pentru Uniunea Europeană (UE) și Fondul Monetar Internațional (FMI).

„Eu nu cred că președintele Igor Dodon ar face prea multe fără acordul Moscovei. Înaintarea lui Ion Chicu la funcția de premier este un semnal destul de prost pentru UE, FMI și pentru investitorii străini. Dacă el va fi desemnat premier, am foarte mari dubii că vom avea progrese la capitolul comunicare și recuperarea furtului miliardului”, a declarat deputatul.

Redacția îi va contacta mâine pe Ion Chicu și pe reprezentanții Ministerului Finanțelor pentru a le cere reacții la cele declarate de Alaiba.

Amintim că, șeful statului, Igor Dodon, l-a înaintat astăzi pe consilierul său Ion Chicu la funcția de șef al Executivului și i-a atenționat pe deputați că trebuie să-și asume riscul alegerilor anticipate, dacă nu-l vor susține pe Chicu.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram