/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Rachete secrete și viceministru arestat! SUA și UE oferă ajutor, iar Rusia anunță un acord cu Kievul

Prima reacție! Olesea Stamate, despre candidatura lui Ion Chicu la funcția de premier

missing
13 noiembrie 2019, ora 18:34

Fosta ministră a Justiției, Olesea Stamate, nu vede cu ochi buni decizia președintelui Igor Dodon de a-l desemna premier pe Ion Chicu. Stamate afirmă că spera să fie identificată, totuși, o altă candidatură.

„Nu aveam așteptări prea mari referitor la candidatul care urma a fi desemnat de către Igor Dodon pentru funcția de prim-ministru, însă speram, totuși, că nu va fi Chicu. Or, după declarațiile pe care le-a făcut dumnealui cu referire la oficialii europeni recent, este pur și simplu o sfidare a cooperării pe care o are țara noastră cu UE de mulți, mulți ani. Să înțeleg că s-a dorit anume asta?”, a comentat Stamate pe Facebook.

Despre faptul că Ion Chicu va fi propus la funcția de premier se vorbește de câteva zile. Deputatul Blocului ACUM, Chiril Moțpan, președintele Comisiei parlamentare Securitate și Ordine Publică a anunțat acest scenariu și a vorbit despre negocierile pe care le poartă PSRM cu Partidul Democrat, care ar urma să susțină Cabinetul de miniștri propus de Chicu.

Președintele Comisiei Securitate are informații că Dodon negociază cu PDM. Numele unui nou potențial premier

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram