/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 794: Alertă în toată țara și risc de baie de sânge! WP: Moldova va fi următoarea țintă, dacă Ucraina cade

Maia Sandu, despre viitorul candidat la funcția de procuror general, ales de CSP: „Va acționa la comandă politică”

missing
20 noiembrie 2019, ora 11:17

Viitorul procuror general ales de către Consiliul Superior al Procurorilor (CSP) va acționa la comadă politică și va afecta negativ întreaga instituție. Despre acesta a scris cu ceva timp în urmă fosta șefă a Executivului pe pagina sa de Facebook. 

Maia Sandu este de părere că noul procuror general îi va dezamăgi pe cetățeni. „Oamenii așteaptă de atâta vreme să li se facă dreptate. Persoana numită va arăta clar motivul real al demiterii Guvernului pe care îl conduceam. Partenerii noștri internaționali vor fi dezamăgiți pentru că vor vedea în Republica Moldova, din nou, blocarea reformei justiției”, a scris ex-prim-ministra pe rețelele de socializare.

Fosta șefă a Cabinetului de miniștri speră că: „membrii CSP vor înțelege, măcar în ultima clipă, pericolul extrem de mare care va plana asupra țării în urma numirii unui procuror loial unor politicieni, asupra căruia există acuzații în ceea ce privește integritatea, fără sprijin popular”, a mai scris Maia Sandu.

Membrii CSP s-au adunat astăzi într-o ședință cu ușile închise pentru a analiza dosarele candidaților, care au fost preselectați de comisia Ministerului Justiției pentru ocuparea funcției de procuror general. La sfârșitul ședinței, dânșii au anunțat că pe data de 28 noiembrie curent se va desfășura proba de interviu pentru cei patru candidați preselectați.

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram