/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 794: Atac masiv și risc de o nouă ofensivă rusă! WP: Moldova va fi următoarea țintă, dacă Ucraina cade

Blocul ACUM pierde președinția în trei Comisii parlamentare

missing
29 noiembrie 2019, ora 13:33

Deputații vor realiza modificări în componența comisiilor parlamentare. Potrivit proiectului de decizie, care urmează a fi aprobat astăzi la ședința Parlamentului, reprezentanții Blocului ACUM vor pierde funcțiile de președinți în trei comisii.

Noua distribuire arată că democrații vor conduce patru comisii, cu una mai mult decât acum, iar reprezentanții fracțiunilor PAS și PPDA vor conduce câte o comisie. Până acum, PAS avea președinția în două comisii, iar PPDA – în trei.

 

„Ziceam anterior că PSRM au mari probleme cu aritmetica – de fiecare dată trișau cu punctajele la comisiile de concurs unde participau sau delegau persoane. Astăzi m-am convins încă o dată de asta. Președinția comisiilor permanente se atribuie fracțiunilor parlamentare proporțional numărului membrilor acestora. Numai că, nu știu cum, PSRM a atribuit partenerilor din PD președinția la 4 comisii permanente (deși, conform proporției, aveau doar 3,29), pe când PAS și PPDA doar câte una (deși, conform proporției, trebuia 1,47, respectiv, 1,36; cifra de după virgulă atât în cazul PAS, cât și a PPDA este mai mare decât cea a PD-ului). Of, iată așa vor face calculele și în economia națională”, a comentat deputatul PAS, Sergiu Litvinenco pe Facebook.

Amintim că deputații intenționează să modifice și componența Biroului Permanent al Parlamentului. Din această structură vor fi excluși doi membri ai Blocului ACUM.

Ultima oră! Deputații modifică componența Biroului Permanent al Parlamentului. Doi membri ACUM, excluși

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram