/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Precizarea lui Șoigu, elicopter distrus și spitale evacuate! Kievul pregătește „cerul sângeriu”

Demisia unui vicepreședinte al Curții Supreme de Justiție, aprobată de Parlament

missing
06 decembrie 2019, ora 12:56

Magistrata Curții Supreme de Justiție, Tatiana Vieru, care este și vicepreședintă a instanței a renunțat la funcție. Aceasta a scris cerere de demisie, care a fost aprobată astăzi de Parlament.

Potrivit proiectului de hotărâre, judecătoarea pleacă din sistem „în legătură cu atingerea plafonului de vârstă”. Aceasta nu mai activează din 5 noiembrie 2019.

Amintim că președintele Curții Supreme de Justiție, Ion Druță, la fel și-a dat demisia, după ce au fost inițiată o cauză penală pe numele său pentru îmbogățire ilicită. Cererea acestuia a ajuns în Parlament, a trecut avizul Comisiei juridice, dar încă nu a fost aprobată de deputați.

Ieri, Ion Druță a fost surprins în holul Legislativului, iar deputatul Sergiu Litvinenco a ironizat că acesta a fost „înfiat” de  PSRM și s-ar putea răzgândi să mai plece de la CSJ.

Ion Druță, surprins la Parlament. Litvinenco: „Pe semne că a fost „înfiat” de PSRM”

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram