Fostul lider al Partidului Democrat (PD), Vlad Plahotniuc, a motivat necesitatea obținerii unei identități duble prin faptul că participă la eliberarea piloților moldoveni, care timp de 3,5 ani au fost deținuți ostatici în Afganistan. Despre aceasta a declarat primarul de Bălți, Renato Usatîi. 

„Președintele Igor Dodon știa de mai mult timp despre cea de-a doua identitate a lui Vlad Plahotniuc, care și-a făcut pașaportul prin intermediul SIS-ului, în anul 2018. Fostul lider al democraților și-a motivat necesitatea de a obține ce-a dea două identitate prin faptul că participă la eliberarea piloților moldoveni, care au fost ținuți ostatici în Afganistan”, a declarat Renato Usatîi în cadrul emisiunii „Cutia Neagră” de la TV8.

Amintim că recent după ședința Consiliului Suprem de Securitate, președintele Igor Dodon a anunțat că Vladimir Plahotniuc a primit cea de-a doua identitate pe 29 iulie 2018, iar actele au fost perfectate pe numele Novak Vladislav Vladimir.

 

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!