/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro și avertizare de rang înalt. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea rusă”

OFICIAL! Autoritățile îl caută pe Vlad Plahotniuc și după numele Vladislav Novak în SUA, România și Marea Britanie

missing
11 decembrie 2019, ora 14:39

Centrul Național Anticorupție anunță că pe 10 decembrie, a sesizat Centrul Cooperare Poliţienească Internaţională, Ambasadele României, Statelor Unite ale Americii şi Regatului Unit din Moldova despre faptul că fostul lider al PDM, Vlad Plahotniuc, deţine încă o identitate cu acte valabile, eliberată pe numele Novak Vladislav.

Centrul Național Anticorupție a expediat sesizări în adresa ambasadelor și instituțiilor menționate, în care menționează despre acest lucru. De asemenea, în adresa Centrului de Cooperare Polițienească Internațională, CNA a expediat cererea de anunțare internațională cu scop de arestare și extrădare.

Totodată, în scrisoarea adresată directorul general al Direcției generale anticorupție din cadrul MAI din România, CNA subliniază că potrivit celor mai recente informații, Plahotniuc s-ar fi aflat în perioada 25 – 28 octombrie 2019 în zona spitalului Parhon din Copou, orașul Iași, România.

Amintim că despre dubla identitate a lui Vladimir Plahotniuc a dezvăluit fostul președinte al Comisiei parlamentare securitate și ordine publică, Chiril Moțpan. Ulterior, Procuratura a pornit o cauză penală pe faptul obținerii de către Plahotniuc a cedlui de-al doilea pașaport, cu o altă identitate.

Aseară, primarul de la Bălți, liderul Partidului Nostru, Renato Usatîi a dezvăluit la ”Cutia Neagră” despre faptul că Vlad Plahotniuc a motivat necesitatea obținerii dublei cetățenii prin faptul că participă la eliberarea piloților moldoveni, care timp de mai bine de trei ani, au fost ținuți ostatici în Afganistan.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram