/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 803: Ordinul lui Putin, alertă în Europa și plan NATO pentru Moldova! Rusia amenință Marea Britanie

/DOC/ Ședință extraordinară la CSM. Oleg Sternioală și Ion Druță pleacă din sistemul judecătoresc

missing
12 decembrie 2019, ora 14:43

Consiliul Superior al Magistraturii se va întruni mâine într-o ședință extraordinară în cadrul căreia va examina și cererile de demisie a judecătorilor Ion Druță și Oleg Sternioală, care au fost depuse anterior la Parlament.

Magistrații s-au adresat direct Legislativului, motivând că CSM-ul este nefuncțional, dar cererile au fost direcționate Consiliului Superior al Magistraturii, pentru că trebuie respectată procedura.

Președintele interimar al CSM, Dorel Musteață, a declarat pentru TV8.md că a primit astăzi cererea lui Oleg Sternioală de demisie din funcția de judecător al Curții Supreme de Justiție și cea de vicepreședinte al Colegiului civil, comercial și de contencios administrativ al CSJ și cererea lui Ion Druță de demisie din funcția de judecător, care urmează a fi examinate mâine.

Anterior, CSM a acceptat cererea de demisie a lui Ion Druță din funcția de președinte al Curții Supreme de Justiție.

Amintim că Druță este cercetat penal pentru îmbogățire ilicită, iar Oleg Sternioală este  cercetat pentru spălare de bani în proporții deosebit de mari. Ambii fusese anterior reținuți de Procuratura Anticorupție, dar au fost eliberați ulterior din arest prin decizii ale Judecătoriei Ciocana.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram