/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Bombe de ultimă generație și alerta ISW. Ucraina a retras tancurile Abrams de pe linia frontului

Știrile zilei, pe TV8.md: Druță și Sternioală pleacă din sistem, iar întreprinderile „Poșta Moldovei” și „Moldtelecom” au șefi noi

missing
12 decembrie 2019, ora 18:29

Vom avea gaz la iarnă, a anunțat azi întreprinderea de stat „Moldovagaz”. În situația în care se va produce o criză energetică, legată de conflictul ruso-ucrainean, gazele în Republica Moldova vor ajunge în regim revers prin coridorul Transbalcanic. Oamenii legii ne anunță despre o operațiune complexă internațională, prin care a fost destructurată o grupare criminală de traficanți de droguri. Între timp, magistrații Oleg Sternioală și Ion Druță au scris cereri de demisie din funcțiile de judecători, iar întreprinderile de stat „Poșta Moldovei” și „Moldtelecom” s-au ales cu directori interimari noi. Tot azi am aflat că dosarul celor șase agresori, care ar fi bătut crunt doi tineri în Parcul Catedralei, a fost trimis în instanță.

Vom avea gaz

Foto: moldovagaz.md

Reprezentanții „Moldovagaz” au anunțat azi că Republica Moldova este gata de la 1 ianuarie 2020 sa primească gaze în regim revers prin coridorul Transbalcanic prin conducta magistrală ȘDKRI.

Dosarul agresorilor care au bătut doi tineri în Parcul Catedralei, trimis în judecată 

Cei șase tineri, care au agresat doi studenți ai unui colegiu din capitală, în luna octombrie, în scuarul Catedralei Mitropolitane, au fost trimiși în judecată. Pentru fapta comisă, indivizii riscă până la cinci ani de închisoare.

Captură de peste două tone de droguri

O companie din Republica Moldova, specializată în importul cărnii și cerealelor ar fi implicată într-o schemă de trafic de cocaină din America de Sud în Europa. Firma era folosită drept ”paravan” pentru introducerea drogurilor în Europa, cocaina fiind camuflată în saci cu orez. În urma unei operațiuni speciale, efectuate pe acest caz, au fost depistate și confiscate 2200 de kilograme de cocaină.

Directori noi la „Poșta Moldovei” și „Moldtelecom”

Întreprinderea de Stat „Poșta Moldovei” are un nou director interimar – Vitalie Zaharia. Acesta a fost desemnat în funcție printr-un ordin de la Agenția Proprietății Publice. Și la „Moldtelecom” este un nou director interimar – Viorel Postolachi, fost director de vânzări al companiei.

Magistrații Druță și Sternioală pleacă din sistem

Foto simbol: geoffharrison.com.au

Magistrații Oleg Sternioală și Ion Druță au scris cereri de demisie din funcțiile de judecători. Cererile acestora urmează a fi examinate mâine, în cadrul ședinței Consiliului Superior al Magistraturii.

Ministrul de Interne va avea o pensie mai mare

Casa Națională de Asigurări Sociale (CNAS) a pierdut procesul de judecată cu actualul ministru de Interne Pavel Voicu și este obligată să-i recalculeze acestuia pensia. Curtea Supremă de Justiție a emis o decizie finală și irevocabilă în acest caz, după doi ani de luptă în instanțe, dosarul fiind trimis anterior la rejudecare.

 Frumoase, dar periculoase 

Foto simbol: kubnews.ru

60% dintre ghirlandele cu care ne decorăm locuințele de Crăciun sunt periculoase, atenționează specialiștii de la Centrul Național pentru Protecția Consumatorilor care au verificat recent calitatea ghirlandelor luminoase, vândute în piețele și magazinele din țară.

Într-o săptămână, în Chișinău se vor inaugura târgurile de Crăciun

Foto simbol: 1zoom.me

Târgurile de Crăciun din sectoarele capitalei vor fi deschise pentru vizitatori de pe 19 decembrie 2019 până pe 14 ianuarie 2020, au anunțat azi autoritățile municipale. Adresele unde vor fi amenajate târgurile le găsiți AICI.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram