/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

Dodon: Goncearenko e omul lui Șor. Acesta confirmă că a încercat să obțină cetățenia Republicii Moldova pe vremea lui Plahotniuc

23 decembrie 2019, ora 20:08

Deși zice să nu-și amintește exact numele noului proprietar al „Avia Invest”, Igor Dodon, președintele țării, spune că milionarul rus ar fi omul deputatului Ilan Șor, beneficiarul inițial al companiei care a concesionat Aeroportul Internațional Chișinău.

„Am aflat azi că a apărut acest investitor străin, nici nu-mi amintesc exact numele lui… E clar de la bun început că acest Goncearenko este omul lui Șor. El are probleme mari în Federația Rusă a și încercat să-și facă cetățenia Republicii Moldova pe vremea lui Plahotniuc, dar regimul a căzut și nu a mai ajuns să o obțină”, a declarat Igor Dodon la emisiunea „Ediție Specială” de la NTV Moldova.

Potrivit unui document care a intrat în posesia TV8, Goncearenko a încercat să devină cetățean moldovean prin programul „Cetățenie prin investiții”, în luna iunie a acestui an (detalii AICI).

Andrei Goncearenko este noul proprietar al „Avia Invest”. Informația a fost făcută publică astăzi. Goncearenko este un om de afaceri rus, fost top-manager al companiei „Gazprom” (detalii AICI).

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram