/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: 20.000 de parașutiști la Ceasov Iar și fără Patriot de la UE. A căzut turnul televiziunii

O nouă lovitură pentru businessul lui Iurie Topală. Ar putea fi lipsit de milioane de lei pe care îi primea de la municipalitate

missing
30 decembrie 2019, ora 10:05

Doi agenți economici care administrează trei rute de transport de pasageri în municipiul Chișinău și beneficiază de subvenții de milioane din partea autorității locale ar putea fi lipsite de aceste venituri. Primarul general Ion Ceban a cerut să fie reevaluate contractele cu firmele respective și schimbate condițiile.

„Acesta este un dezastru. Cineva a luat rutele profitabile de la municipalitate și noi încă le dăm bani pentru asta. Aflăm scheme de genul ăsta una după alta… Cine stă în spate? Topală stă în spate…Verificați contractele”, a cerut Ion Ceban la ședința operativă a Primăriei.

Autoritățile municipale subvenționează trei rute de autobuz: una urbană nr.23 și două suburbane nr.10 și nr.28. Prima primește aproximativ 11 milioane de lei de la Primăria Chișinău, iar celelalte două – câte 5-6 milioane de lei.

Ruta nr. 23 este administrată de compania „Valindicom”, iar celelalte două de SRL „Ruta-Prim”, controlată de familia liberalului Iurie Topală, fost director al Căilor Ferate. Contractele au fost semnate de municipalitate cu cele două firme în anii 2013-2014.

De asemenea, primarul Ion Ceban a cerut să fie purtate discuții cu administratorii rutelor care nu respectă programul stabilit în contracte.

„Sunt mai mulți agenți privați care nu ajung la ora stabilită în suburbii. Dacă nu respectă condițiile o să-i înlocuim în decurs de o lună, cu transport public sau privat”, a atenționat Ceban.

Iurie Topală se arată indignat de declarațiile primarului Ion Ceban, făcute astăzi la ședința Primăriei și afirmă că a scris anterior mai multe scrisori autorităților prin care a cerut să fie sistată activitatea celor două rute de autobuz pe care le gestionează „Ruta-Prim”, pentru că activează în pierdere.

Topală nu mai vrea să administreze rutele de autobuz, pentru care primește subvenții de la Primărie: „Costă de trei ori mai mult decât îmi plătesc ei mie”

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram