Topală nu mai vrea să administreze rutele de autobuz, pentru care primește subvenții de la Primărie: „Costă de trei ori mai mult decât îmi plătesc ei mie”

missing
30 decembrie 2019, ora 12:50

Fostul consilier liberal Iurie Topală, beneficiar al companiei „Ruta-Prim” care administrează rutele de autobuz nr.10 și nr.28, este gata să renunțe la afacere, pentru că suportă pierderi colosale, chiar dacă Primăria Chișinău achită firmei subvenții egale cu cele pe care le primește Parcul municipal de autobuze.

Iurie Topală se arată indignat de declarațiile primarului Ion Ceban, făcute astăzi la ședința Primăriei și afirmă că a scris anterior mai multe scrisori autorităților prin care a cerut să fie sistată activitatea celor două rute de autobuz pe care le gestionează „Ruta-Prim”, pentru că activează în pierdere.

„Pot să arăt câte scrisori am scris și ei m-au rugat să ieșim măcar din iarnă că nu au alte mijloace de transport. Deservirea rutelor costă de trei-patru ori mai mult decât îmi plătesc ei mie. Subvențiile sunt de aproximativ 400 de mii de lei pe lună, dar lucrează vreo 60 de oameni. Puneți toate salariile și deservirea unităților de transport, piesele sunt foarte scumpe și o să vedeți că nu este convenabil să activezi în aceste condiții”, a declarat Topală pentru TV8.md.

Acesta mai spune că a investit bani mari în unități de transport, pentru că i s-a promis că „Ruta-Prim” va primi în gestiune mai multe rute, dar a rămas în final cu nr.10 și nr.28 care circulă, ambele, spre localitatea Grătiești din suburbia capitalei.

„Astăzi, reprezentantul firmei a fost la Primărie și a discutat cu viceprimarul. Ne vom întâlni după Anul Nou să găsim soluții. Nu mai putem să activăm în pierdere”, a precizat Topală.

Întrebat ce ar urma să facă cu mașinile, în cazul în care va renunța la primăvară la administrarea celor două rute de autobuz, Iurie Topală a spus că mai bine ține unitățile de transport parcate, decât să activeze în pierdere.

„Ruta-Prim” nu mai administrează nici ruta de autobuz nr.22, care trece prin centrul Chișinăului și circulă spre Buiucani. Chiar dacă este considerată una dintre cele mai solicitate de călători, Topală spune că înregistra pierderi.

La ședința de astăzi a Primăriei, Ion Ceban a cerut să fie revăzute contractele semnate cu „Ruta-Prim” și a criticat faptul că agentul economic primește subvenții de la municipalitate.

„Acesta este un dezastru. Cineva a luat rutele profitabile de la municipalitate și noi încă le dăm bani pentru asta”, a comentat  Ceban.

O nouă lovitură pentru businessul lui Iurie Topală. Ar putea fi lipsit de milioane de lei pe care îi primea de la municipalitate

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram