/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 799: Groază la Odesa, groapă comună la Cernăuți și atac chimic! Macron e îngrijorat de soarta Moldovei

S-au înțeles! Cinci partide unioniste își unesc forțele pentru „eliberarea de sub ocupația rusă”

missing
31 decembrie 2019, ora 10:40

Cinci partide care susțin ideea unirii R. Moldova cu România au semnat un acord ce prevede consolidarea forțelor unioniste „pentru eliberarea de sub ocupația rusă și reîntregirea neamului românesc”. Documentul a fost semnat de Partidul Democrația Acasă, Partidul Liberal, Partidul Național Liberal, Partidul Popular Românesc și Partidul Uniunea Salvați Basarabia.

„Ținând cont de accentuarea pericolului expansiunii influenței Federației Ruse în RM, prin metode, inclusiv hibride, de dezbinare și segregare socială și etnică, de acaparare a spațiului mediatic, precum și staționarea ilegală a armatei de ocupație, preluarea de obiective strategice, încercările de federalizare etc.;

Fiind conștienți de faptul că singura noastră șansă a tuturor, indiferent de originea etnică a fiecăruia, la o viață sigură și prosperă, este doar în cadrul NATO și UE, prin revenirea în componența României;

Noi, partidele semnatare ne manifestăm susținerea pentru consolidarea și unificarea curentului unionist și chemăm toate celelalte formațiuni politice să manifeste aceeași deschidere, în vederea înființării unei miscări unioniste, a unui bloc politic ce va activa permanent, din momentul formării și până la realizarea Unirii, devenind, astfel, un continuator firesc al Mișcării de Eliberare Națională”, se spune într-un comunicat de presă emis de formațiunile politice.

Amintim că ideea creării unei mișcări unioniste comune a fost lansată de Partidul Liberal.

Ieri, președintele Partidului Popular Românesc Vlad Țurcan și-a anunțat demisia de la conducerea formațiunii, nefiind de acord cu „modul în care ar trebui să se consolideze polul românesc- politic în Republica Moldova”.

„În timp ce colegii mei au fost atrași de oferta lansată de Partidul Liberal, eu optez pentru colaborarea cu echipa lui Octavian Țîcu și ai lui Viorel Iordăchescu pe care îi cunosc de multă vreme și cu care împărtășesc aceleași viziuni politice”, a motivat Vlad Țurcanu.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram