/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 802: Atac de Paște, drum spre Iad, sat cucerit și avion doborât! Zelenski: Rusia nu are dorință de pace

UPDATE: Fostul ministru Iurie Chirinciuc, reținut la frontieră în timp ce încerca să intre în țară

missing
07 ianuarie 2020, ora 21:04

ORA 22.05: Peste aproximativ o oră de la apariția informației despre reținerea sa, Iurie Chirinciuc a comentat pe pagina sa de Facebook, spunând că a fost eliberat și că Poliția de Frontieră nu cunoștea despre faptul că decizia de condamnare a sa cu executare a fost casată, detalii AICI

ORA 21.04: Fostul ministru al Transporturilor Iurie Chirinciuc a fost reținut în această seară la punctul de trecere al frontierei de stat Leușeni, în timp ce încerca să intre în țară, potrivit reprezentanților Poliției de Frontieră.

Chirinciuc a fost preluat de organele de urmările penală: „Conform procedurilor legale, persoana a fost preluată de reprezentați ai autorității în gestiunea căruia este dosarul de căutare”, ne-au comunicat reprezentanții Poliției de Frontieră.

Iurie Chirinciuc a fost condamnat la închisoare cu suspendare de către prima instanță (pentru trafic de influență și abuz de serviciu); Curtea de Apel însă i-a dictat trei ani și șase luni de închisoare cu executare.

Pe data de 4 octombrie 2019, la cererea Poliției, Iurie Chirinciuc a fost anunțat în căutare, în urma unei decizii a magistraților de la Judecătoria sectorului Ciocana. 

Totuși, Curtea Supremă de Justiție a casat decizia Curții de Apel, la mijlocul lunii decembrie a anului trecut, menținând decizia primei instanțe. Hotărârea urmează a fi pronunțată peste două zile.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram