/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și copii întorși acasă. Rusia vrea să saboteze summitul de pace

Zi de doliu în Ucraina, în urma accidentului aviatic de la Teheran

missing
09 ianuarie 2020, ora 09:47

Ziua de azi, 9 ianuarie, a fost declarată zi de doliu în Ucraina, în urma accidentului aviatic de la Teheran, soldat cu 176 de victime. Decretul privind desemnarea zilei de doliu a fost emis de președintele Ucrainei, Vladimir Zelensky, scrie Segonya.ua.

Decretul președintelui prevede coborârea în bernă a drapelelor de pe clădirile instituțiilor de stat. De asemenea, vor fi anulate concertele și alte evenimente distractive.

Presa din Ucraina a publicat între timp numele membrilor echipajului avionului Boeing 737, care s-a prăbușit ieri în Iran: piloții – Vladimir Gaponenko, Serghei Homemko, Alexei Naumkin și însoțitorii de bord- Iulia Sologub, Ekaterina Statnik, Igor Matkov, Valeria Ovcharuk, Denis Lyhno.

De asemenea, au fost publicate și numele celor doi pasageri ucraineni care au murit în accidentul aviatic: Olga Kobiuk și Alyona Malahova.

Avionul a căzut ieri-dimineață, în apropiere de aeroportul din Teheran, la câteva minute de la decolare. Nimeni nu a supraviețuit. Și în Iran, și în Ucraina au fost intentate anchete pentru a stabili cauza accidentului aviatic. Azi-dimineață, autoritățile din Iran au prezentat un raport preliminar, după examinarea cutiilor negre ale avionului. Versiunea anchetatorilor iranieni este că avionul a avut o problemă tehnică, iar unul dintre motoarele acestuia a luat foc înainte de a se atinge de sol.

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram