/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

Cererea pentru anularea contractului de concesiune a Aeroportului Chișinău a ajuns în instanță. Prima decizie a magistraților

17 ianuarie 2020, ora 15:34

Cererea autorităților de chemare în judecată împotriva companiei  ,,Avia-Invest” pentru declararea  nulității  contractului de concesionare a Aeroportului Internațional Chișinău a ajuns pe masa magistraților de la Judecătoria Chișinău, sediul Râșcani. După prima examinare, pe 14 ianuarie, judecătorul a emis o încheiere prin care a decis să acorde Agenției Proprietății Publice un termen de 20 zile pentru înlăturarea lacunelor depistate în acțiunea înaintată de autoritățile statului, pentru ca aceasta să nu fie declarată din start  inadmisibilă.

Despre decizia magistraților Judecătoriei Râșcani a anunațat pe Facebook ministrul Justiției, Fadei Nagacevschi, care acuză de incompetență fosta conducere a instituției, care a fost responsabilă de pregătirea acțiunii împotriva „Avia Invest”.

„Pe 10 septembrie 2019, APP a înaintat acțiunea pregătită de către MJ condus de dna Olesea Stamate.
Nu contest competența dnei Stamate, dar…Dacă nu contest competența, atunci apar suspiciuni de rea intenție. Sau cum? Continuăm. Datorită unor gafe procesuale la întocmirea și depunerea acțiunii, la data de 14.01.2020 Judecătoria Chișinău, sediul Râșcani a emis o încheiere prin care a decis să acorde APP un termen de 20 zile pentru înlăturarea lacunelor din acțiune, pentru ca acțiunea să nu fie declarată inadmisibilă”, a scris Nagacevschi.

Ministrul dă asigurări că se depun toate eforturile astfel încât procesul de judecată să poată fi pus pe rol pentru soluționarea litigiului cu „Avia Invest” și pretențiilor statului cu privire la neregulile legate de concesionarea Aeroportului Internațional Chișinău.

„Datorită acestor gafe am pierdut 4 luni, în cazul unui obiectiv pe care membrii fostului Executiv îl declarau strategic important şi acum încearcă să ne acuze că nu întreprindem măsuri hotărâte.
Noi acționăm hotărât şi competent. Întrebarea e – ce au făcut ei?”, a adăugat Fadei Nagacevschi.

Amintim că premierul Ion Chicu a cerut Agenției Proprietății Publice și altor instituții responsabile să inițieze un control la „Avia Invest” pentru a verifica modul în care firma își îndeplinește obligațiunile investiționale pe care și le-a asumat la semnarea contractului de concesiune a Aeroportului Internațional Chișinău. Dacă se vor constata nereguli, ar putea fi inițiată o altă acțiune în judecată pentru rezilierea contractului cu „Avia Invest” pentru neîndeplinirea obligațiilor.

Control la „Avia Invest”, pentru a verifica cum își îndeplinește obligațiunile investiționale în Aeroportul Internațional Chișinău

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram