/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 794: Alertă în toată țara și risc de baie de sânge! WP: Moldova va fi următoarea țintă, dacă Ucraina cade

Șeful misiunii OSCE: Ultimele evoluții între Chișinău și Tiraspol pot afecta negativ libertatea de mișcare a populației

missing
17 ianuarie 2020, ora 16:04

Șeful misiunii OSCE, Claus Neukirch, și-a exprimat îngrijorarea cu privire la relațiile de ultima vreme dintre Chișinău și Tiraspol. Mediatorul OSCE în procesul de reglementare transnistreană este de părere că recentele evoluții pot afecta negativ libertatea de mișcare a populației de pe ambele maluri ale Nistrului.

„OSCE continuă activ eforturile de mediere pentru a evita acest lucru. Am încredere deplină în sentimentul de responsabilitate și de rațiune al ambelor părți și rămân încrezător că împreună putem menține procesul de reglementare transnistreană pe o traiectorie pozitivă în beneficiul oamenilor de pe ambele maluri”, a declarat Șeful Misiunii OSCE.

Reprezentanții așa-zisului minister de externe din regiunea transnistreană au aprobat decizia de a interzice în aproximativ o săptămână accesul vehiculelor înregistrate în dreapta Nistrului.  Aceasta va intra în vigoare pe 24 ianuarie.

Amintim că începând cu data de 10 ianuarie curent, Poliția de Frontieră a sistat aplicarea excepției temporare privind măsurile de control a autoturismelor din regiunea transnistreană a Republicii Moldova.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram