/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. Germania va transfera de urgență mii de obuze Kievului

/FOTO/ Astăzi creştinii sărbătoresc Botezul Domnului. La slujba de la Catedrală preşedintele a fost fără soţie

19 ianuarie 2020, ora 09:36

Astăzi, creștinii ortodocși sărbătoresc Botezul Domnului Iisus Hristos, una din cele 12 sărbători creştine mărețe. Dimineață, în biserici a fost săvârșită Sfânta Liturghie, după care a fost făcută Agheasma Mare.

Conform tradiției, de Bobotează se sfințește apa care este numită și Agheasma Mare, considerată miraculoasă și leac împotriva bolilor.

Botezul Domnului sau Boboteaza alături de ziua Sfântului Ioan Botezătorul, cinstită în aceste zile, marchează sfârșitul sărbătorilor de iarnă.

Cu acest prilej, preşedintele a transmis felicitări tuturor cetățenilor pe pagina sa de Facebook. Igor Dodon a fost prezent şi la slujba de Bobotează de la Catedrala Mitropolitană, dar fără soţia sa, Galina.

Foto: protv.md

Ieri creștinii ortodocși, care respectă calendarul pe stil vechi, au marcat Ajunul Bobotezei. Enoriași au fost chemați la biserică pentru a lua apă sfințită.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram