/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Paradoxul invaziei, condiția NATO și demisie la Kiev! Rusia amenință că va ataca Polonia

Candidatul PPDA, propus pentru alegerile parlamentare noi de la Hâncești, ar putea refuza oferta

missing
20 ianuarie 2020, ora 20:55

Candidatul Platformei Demnitate și Adevăr pentru alegerile parlamentare noi din circumscripția Hâncești, Mihai Druță, ar putea să nu accepte în final oferta formațiunii, dacă aceasta nu va ajunge la o înțelegere cu Partidul Acțiune și Solidaritate sau alte partide proeuropene care să-l susțină. Despre asta a anunțat vicepreședintele PPDA, Alexandru Slusari.

„Dl Druță a spus că el nu vrea să candideze dacă nu va fi un consens între partide, minimum trei. Trebuie să ne așezăm cu PAS și să vedem de ce nu ne aranjează Druță, care e problema pentru care nu poate fi el înaintat? Dacă nu vom fi auziți, cred că mâine sau poimâne ne vom aduna și vom lua o decizie”, a declarat Slusari la emisiunea „Important” de la „TVC21”.

Acesta nu a exclus faptul că PPDA ar putea să o susțină pe Olesea Stamate, înaintată de PAS.

„Cred că nu este cea mai bună variantă pe care o putem da electoratului, dar mai discutăm”, a comentat deputatul PPDA.

La aceeași emisiune televizată, deputatul PAS Igor Grosu a spus că membrii formațiunii analizează candidatura lui Druță, chiar dacă au înaintat-o pe Olesea Stamate.

„Încă nu am trecut tot procesul. Noi am avut doi candidați, dna Stamate și unul local. PPDA încă analizează candidatul nostru. Din cîte cunoaștem, nici dl Druță încă nu a luat decizia”, a spus Grosu.

Amintim că Maia Sandu s-a arătat indignată de faptul că PPDA nu a discutat preventiv cu PAS despre candidatura lui Mihai Druță la alegerile de la Hâncești.

„Noi am avut o discuție cu reprezentanții Platformei DA în care am împărtășit ideea noastră, propunerea de candidat pe care am avut-o. Ei ne-au promis să revină cu un răspuns, să se gândească. Răspunsul nu a mai venit. Iar vineri seara am auzit din presă că dânșii îl propun pe Mihai Druță. Candidatura domnului Druță nu ne-a fost anunțată. Am aflat despre ea din presă, în situația în care noi deja anunțasem un alt candidat. Regretăm această lipsă de comunicare”, a explicat Sandu.

Maia Sandu despre candidatul PPDA pentru alegerile parlamentare noi din Hâncești. „Nu am fost anunțați. Am aflat din presă”

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram