/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 787: Atac la Odesa, prognoză sumbră și acord NATO privind sistemele antiaeriene pentru Ucraina

Reacția Tiraspolului, după ce Chișinăul a anulat interdicția de circulație. Anunțul lui Chicu i-a luat prin surprindere

missing
20 ianuarie 2020, ora 13:34

Pretinsele autorități de la Tiraspol nu vor interzice de pe 24 ianuarie accesul autovehiculelor înregistrate în dreapta Nistrului. Despre aceasta au comunicat pentru tv8.md reprezentanții așa-zisului Minister de Externe din regiunea transnistreană. Anunțul vine după ce Biroul de Reintegrare a precizat că a fost suspendată interdicția impusă săptămâna trecută automobilelor înmatriculate în stânga Nistrului la traversarea frontierei.

„Noi am anunțat despre faptul că aceste prevederi vor intra în vigoare de pe 24 ianuarie, în cazul în care Republica Moldova nu va suspenda interdicția impusă. Întrucât această prevedere a fost suspendată, din partea noastră, de asemenea vor fi anulate orice interdicții ce țin de circulația mijloacelor de transport cu numere de înmatriculare moldovenești”, a declarat șeful Departamentului comunicare al așa-zisului Minister de Externe din regiunea transnistreană Pavel Galițev.

De asemenea, dânsul a spus că nu cunoaște nimic despre decizia autorităților de la Kiev privind interdicția care urmează a fi aplicată de la 1 aprilie, despre care a anunțat azi premierul Ion Chicu.  „Acest anunț a fost făcut de către premierul moldovean. Noi nu comentăm declarațiile acestuia și nu dețin informații potrivit cărora Ucraina ar urma să interzică de la 1 aprilie mașinile cu numere transnistrene”, a spus Pavel Galițev.

Anterior, vicepremierul pentru Reintegrare, Alexandru Flenchea, a declarat că interdicția este temporară și a fost impusă pentru a stabili câți șoferi care călătoresc peste hotarele țării încă nu beneficiază de oportunitatea plăcuțelor neutre.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram