Viceprim-ministrul pentru Reintegrare, Alexandru Flenchea, dă asigurări că interdicția impusă automobilelor din regiunea transnistreană de a traversa frontiera este temporară. Anunțul a fost făcut după ce pretinsele autorități de la Tiraspol au spus că vor răspunde cu aceeași monedă și vor interzice în aproximativ o săptămână accesul vehiculelor înregistrate în dreapta Nistrului. 

„Dragilor, va mulțumesc pentru susținerea inițiativei de a suspenda în regim de testare regimul de trecere a frontierei pentru automobilele care nu sunt înmatriculate conform prevederilor legislației naționale. Rog susținătorii și criticii, în egală măsură, să nu uitați că este o măsură temporară, de test. Aceasta ne va permite sa vedem câți șoferi care călătoresc peste hotarele țării încă nu beneficiază de oportunitatea plăcuțelor neutre și cu cine urmează să lucrăm”, a scris Alexandru Flenchea pe pagina sa de Facebook.

Viceprim-ministrul a declarat că la moment se fac analize și ajustări pentru ca toți deținătorii de autoturisme să intre în legalitate și să se bucure de libertatea de circulație.

Amintim că șeful misiunii OSCE, Claus Neukirch, și-a exprimat îngrijorarea cu privire la relațiile de ultima vreme dintre Chișinău și Tiraspol. Mediatorul OSCE în procesul de reglementare transnistreană este de părere că recentele evoluții pot afecta negativ libertatea de mișcare a populației de pe ambele maluri ale Nistrului.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!