/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Precizarea lui Șoigu, elicopter distrus și spioni deghizați! Kievul pregătește „cerul sângeriu”

Șefa Direcţiei educație Rodica Guţu și doi adjuncți și-au dat demisia

missing
22 ianuarie 2020, ora 09:33

Șefa Direcţiei generale educație, tineret și sport, Rodica Guţu și-a dat demisia. Edilul capitalei a semnat ieri cererea de plecare din funcție a acesteia și a doi șefi adjuncți ai direcției. Despre aceasta Ion Ceban a anunțat astăzi pe pagina sa de Facebook. 

„Nu a durat mult, după ce luni am cerut să plece benevol. Doamna știa că a avut multe încălcări pe parcursul activității sale în această direcție precum și scheme de interese. Ieri am semnat cererile de demisie ale celor doi șefi adjuncți ai direcției”, a scris Ion Ceban pe pagina sa de Facebook.

Primarul a mai precizat că azi-dimineață a fost la instituție și l-a prezentat pe Andrei Pavaloi, unul din noii șefi adjuncți ai direcției.

„El este un specialist bun în domeniu. Am discutat cu angajații și le-am spus că de ei depinde educația copiilor noștri și calitatea serviciilor prestate în instituțiile de învățământ. În continuare procedura de angajare a unui nou șef al Direcției educație va fi efectuată în conformitate cu legislația în vigoare”, a precizat edilul.

Amintim că luni, 20 ianuarie, Ion Ceban a cerut demisia șefei Direcției educație, Rodica Guțu. Ea a fost acuzată de favoritism și tolerarea mai multor nereguli în grădinițe.

Rodica Guțu a fost desemnată învingătoare al concursului în funcția de șef al Direcției generale educație, cultură, tineret și sport printr-o dispoziție a primarului interimar din 31 mai 2018. Ea a fost numită în funcție pentru un termen de patru ani.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram