/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

Stamate sau Cobzac? Cine este totuși candidatul din partea PAS la alegerile noi de pe circumscripția 38 Hâncești

25 ianuarie 2020, ora 15:53

Președintele Partidului Acțiune și Solidaritae (PAS) Hâncești Marcel Petrușan, a scris astăzi pe pagina sa de Facebook că nu o vor susține pe Olesea Stamate pentru alegerile parlamentare noi de pe circumscripția nr. 38 Hâncești, iar candidatul înaintat rămâne ar fi fostul deputat Grigore Cobzac. Ultimul infirmă această informație și spune că s-a produs o neclaritate.

În urma noutăților de ieri apărute în presă, referitor la candidații de pe circumscripția 38, în calitate de Președinte al Organizației orășenești PAS, trebuie să mă expun și eu. Noi, cei din Hâncești, permanent am mizat pe un principiu democratic în luarea deciziilor. Prin urmare, având candidatul desemnat de centru- d-na Stamati și un candidat membru PAS, înaintat de noi, d-nul Cobzac, am hotărât dilema prin vot. Unanim, colegii au ales candidatura d-nului Cobzac, pe care și îl vom susține”, a scris Petrușan.

Totuși candidatul din partea PAS rămâne a fi fosta ministră a justiției Olesea Stamate, spune Cobzac.

Domnul Petrușan este încă tânăr. Probabil s-a încurcat. Eu candidez independent”, a declarat Cobzac pentru tv8.md.

La scurt timp și repreentanți PAS au venit cu o reacție pe Facebook.

Organizația Teritoriala PAS Hâncești susține candidatura Olesei Stamate!
Partidul Acțiune și Solidaritate vine cu unele precizări în legătură cu alegerile parlamentare noi din circumscripția 38, Hâncești…. Ceea ce a fost vehiculat astăzi nu reprezintă poziția Organizației Teritoriale Hâncești, ci a organizației locale din orașul Hâncești (una dintre cele 30 de organizații locale ale PAS din raionul Hâncești). Organizația Teritorială Hâncești PAS susține candidatura doamnei Olesea Stamate pentru funcția de deputat.
Dincolo de asta, conform Statutului PAS (art.58 lit.c) din Statutul PAS), decizia cu privire la desemnarea candidatului pentru alegerile parlamentare este competența exclusivă a Consiliului Politic Național PAS. La data de 18 ianuarie a.c. Consiliul Politic Național PAS a decis cu un vot covârșitor (91 pro, 3 abțineri și 0 voturi împotrivă) susținerea candidaturii Olesei Stamate la funcția de deputat în circumscripția Hâncești.
Comportamentul unor membri PAS care nu respectă decizia Consiliului Politic Național PAS va fi analizat la ședințele forurilor statutare ale partidului, care vor lua decizia potrivită.

Oamenii din Hâncești o susțin pe Olesea Stamate și ne-au oferit astăzi toate cele 500 de semnături necesare pentru înregistrarea doamnei Stamate în calitate de concurent electoral”, se arată în comunicat.

Amintim că ieri, Grigore Cobzac, membru PAS a anunțat că candidează independent pentru alegerile parlamentare noi de pe circumscripția numărul 38 Hâncești.

Grigore Cobzac ne-a spus că decizia a survenit după ce PAS și PPDA nu a reușit să îl desemneze unanim drept candidat comun al celor două formațiuni politice.

Iar echipa din teritoriu a decis că trebuie să candidăm și am fost înaintat independent. În teritoriu s-a produs astfel o dezbinare să îi spunem așa”, ne-a declarat Cobzac.

Deputatul Sergiu Litvinenco a publicat astăzi mai multe fotografie din diferite raioane. În dreptul pozelor acesta a scris că: „Colectăm în continuare semnături în suținerea candidatului PAS pentru circumscripția Hâncești Olesea Stamate”.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram