/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 794: Alertă în toată țara și risc de baie de sânge! WP: Moldova va fi următoarea țintă, dacă Ucraina cade

/DOC/ Un deputat PAS a sesizat Centrul Național pentru Protecția Datelor cu Caracter Personal după ce Dodon a dezvăluit numele pacientei infectate cu coronavirus

missing
10 martie 2020, ora 09:51

Deputatul PAS, Dumitru Alaiba a sesizat Centrul Național pentru Protecția Datelor cu Caracter Personal, după ce președintele țării, Igor Dodon a dezvăluit ieri, într-un briefing de presă numele femeii infectate cu coronavirus. Alaiba cere reprezentanților instituției să îl sancționeze pe Dodon pentru această încălcare.

„Igor Dodon a încălcat grav viața privată a unui cetățean de al nostru, aflat într-o perioadă grea a vieții. Divulgând numele pacientei infectate cu Coronavirus, Dodon a acționat mizerabil, iresponsabil, disrespectuos și, în primul rând, ilegal. Un președinte care încalcă legi. Într-o democrație, o instituție sau un exponent al statului nu poate fi văzut încălcând grosolan legi”, a scris Dumitru Alaiba într-o postare pe Facebook.

„Deseori, Centrul Național pentru Protecția Datelor cu Caracter Personal a fost văzut acționând contrar interesului public și în detrimentul transparenței invocând protecția vieții private. Acum are ocazia să arate cum protejează și aplică legea corect. M-am adresat instituției să-l disciplineze pe al nostru președinte”, a mai anunțat deputatul PAS.

Documentul adresat directorului Centrului Național pentru Protecția Datelor cu Caracter Personal, Eduard Răducan, poate fi citit mai jos.

Potrivit Codului Contravențional, persoanele juridice care au încălcat drepturile subiectului datelor cu caracter personal riscă amendă de până la 15 mii de lei.

/VIDEO/ Experții spun că Igor Dodon poate fi amendat, după ce a anunțat numele persoanei infectate cu noul coronavirus

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram