/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

Slujbele continuă! Un preot spune că Mitropolia Moldovei nu va ține cont de restricții și nu va închide bisericile

13 martie 2020, ora 22:32

Mitropolia Moldovei nu se va supune ordinului Guvernului și nu va interzice slujbele în bisericile din țară în următoarele două săptămâni. Anunțul a fost făcut de către președintele Sectorului Sinodal pentru Activitate Misionară a Mitropolii Moldovei. 

În cadrul emisiunii „Întreabă Ghețu” de la TV8 Iulian Rață a spus că slujbele se vor desfășura în continuare întrucât Mitropolia nu ar fi fost informată despre această decizie. Și mai mult, preotul este indignat că autoritățile nu s-au consultat la acest subiect cu clericii.

Preotul spune că în biserici totuși au fost luate unele măsuri împotriva răspândirii noului coronavirus, precum dezinfectarea unor suprafețe. De cealaltă parte, ministra Sănătății Viorica Dumbrăveanu atenționează că chiar și așa există riscul răspândirii noului virus.

Cât ține de împărtășanie, preotul spune că nu se poate de utilizat lingurițe de unica folosință, întrucât este vorba de un ritual sacru, iar cei care stau la dubii, pot servi vin și acasă.

La același subiect:

/VIDEO/ Unele lăcașuri sfinte par să nu fi ținut cont restricții și desfășoară totuși servicii divine

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram