economic

/DOC/ Salariul minim pe economie va fi majorat din 1 aprilie 2022: Suma aprobată de Guvern

Foto simbol
09 марта 2022, час 15:40
Делиться:

Începând cu 1 aprilie, salariul minim pe economie va fi majorat și va ajunge la 3 500 de lei pe lună. O hotărâre în acest sens a fost luată miercuri, 9 martie la ședința Guvernului, în urma consultărilor cu partenerii sociali, în cadrul dialogului tripartit pe platforma Comisiei Naționale pentru Consultări și Negocieri Colective.

„Începând cu 1 aprilie 2022, cuantumul minim garantat al salariului în sectorul real (la întreprinderi, organizații, instituții cu autonomie financiară, indiferent de tipul de proprietate și forma de organizare juridică, în continuare – unități) se stabilește în mărime de 20,71 lei pe oră, sau 3 500 de lei pe lună, calculat pentru un program complet de lucru în medie de 169 de ore pe lună”.

Potrivit autorilor poriectului, proiectul își propune să asigure o creștere continuă a garanțiilor minime în domeniul salarizării, în vederea menținerii puterii de cumpărare a salariaților și asigurării unui mediu concurențial echitabil la nivel regional și internațional.

Cuantumul minim garantat al salariului în sectorul real se reexaminează anual de către Guvern, în funcție de creșterea sumară anuală a indicelui prețurilor de consum și a ratei de creștere a productivității muncii la nivel național.

salariu by Nadia on Scribd

Автор
Nadia Mihuță
Делиться:
Подпишись на TV8.md: Facebook, Telegram, YouTube, Instagram и TikTok!
TelegramWhatsappViber
Отправить нам новость

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram