/ВИДЕО/ O idee năstrușnică, într-un plan de afaceri: Satul Pohrebea va avea un oraș al caprelor

15 сентября 2022, час 22:10

A pus o idee năstrușnică într-un plan de afaceri, a tratat-o cu multă încredere și acum o vrea un punct de atracție. Vorbim despre un adevărat Oraș al Caprelor, la care se muncește de zor acum în satul Pohrebea, Dubăsari. Ca orice localitate care se respectă, aceasta va avea infrastructură, primărie, restaurant, hotel și chiar un salon de înfrumusețare. Deși pare o nebunie curată, cei care au pus la cale această alegorie sunt convinși că ideea lor va avea succes.

Ideea unui întreg orășel al caprelor a fost adusă din Ucraina. Olga spune că avea în Kiev un restaurant, unde caprele se plimbau liber printre clienți. Din cauza războiului, însă, a fost nevoită să-și închidă afacerea și să se mute la noi în țară. Aici l-a convins pe arhitectul Serghei Mîrza că ideea unei afaceri, care presupune agrementul printre animale e una fiabilă, iar el s-a apucat să conceapă designul și infrastructura orășelului netradițional:

„Ideea este că oamenii mănâncă și trăiesc în corturi și săraie, iar caprele au un oraș al lor. Astfel, oamenii vin în orașul caprelor, unde există valută proprie, reguli proprii, iar oamenii trebuie să le respecte, întrucât ei vin în vizită la capre”.

Altfel spus, un fel de „Alice în țara minunilor”, menită să îi scoată pe clienți din rutină. Dar pentru asta ei trebuie să aibă suficient umor, încât să intre perfect în rolurile acestei alegorii. În primul rând, vor trebui să se conformeze altor legi financiare, așa cum orașul are propria monedă, numită- kozy coin. Doar aceasta este acceptată în restaurant, saună, și la salonul de frumusețe. Iar bizarul nu se oprește aici:

„La intrare, oamenilor li se oferă, de asemenea, gumă de mestecat și o brățară. Pentru ca caprele să nu se supere, că mergeți și nu mestecați nimic, iar ele, da, trebuie să mestecați ceva nonstop. Dacă nu veți face asta, de vo se vor apropia polițiștii și vă vor avertiza că trebuie sp mestecați ceva neapărat”.

La fel ca în orice oraș real, și în Orașul Caprelor populația este formată atât din băștinași, cât din străini. Mai exact- capre din Moldova, dar și din Ucraina. Inițiatorii proiectului spun că s-au gândit mult pentru ce animale să opteze, dar au ajuns la concluzia că cele mai potrivite sunt caprele:

„Caprele, sunt inteligente ca delfinii. Poți să te adresezi la ea pe nume, fiecare capră are aici numele scris pe etichetă, dacă o vei chema, neapărat va veni. Fiecare are caracterul ei. Unele iubesc muzica, altele iubesc să stea la umbră, altele să rugume întruna sau să vină să încurce oamenilor. De aceea, fiecare
capră are caracterul ei, și sunt sigur că oamenii vor aprecia acest lucru când vor veni aici și vor primi careva emoții”.

„În acest moment, în orașul caprelor, primul de acest fel în lume, munca merge în toi. Ne-am convins că prioritate au caprele, iar oamenii sunt invitați ca muncitori. Mai mult decât atât, primarul este un țap, care a permis chiar și înregistrarea căsătoriilor fictive timp de 24h”.

Pentru că gazdele vor să înceapă cât mai repede să primească vizitatori, angajații lor, mai mult de 100 de oameni roiesc efectiv, pentru a pune la punct și ultimele detalii. Deși uimiți și ei de idee, spun că se bucură că în țara noastră va exista așa ceva:

„Așa ceva încă nu s-a auzit în Moldova să facă, acesta e primul proiect”. 

„Wow, într-adevăr există așa ceva în Moldova? Va fi așa ceva în Moldova?”.

„Sunt fericit să cunosc oamenii care au inițiat acest proiect”.

Există însă un element care face diferența. Dacă în orașele tradiționale fără bani nu prea ai ce face în localuri, aici s-au inventat soluții pentru toți. Trebuie doar să fiți gata să vă angajați unde vi se cere, mai exact unde au caprele nevoie de munca Dvs. Iar imediat cum vă terminați treaba, primiți în loc monede locale- cozi-koin, pe care ulterior le puteți cheltui în oraș.

Граждане могут оспорить свою категорию энергетической уязвимости, если не согласны с результатом
Граждане могут оспорить свою категорию энергетической уязвимости, если не согласны с результатом
Макрон приехал с рабочим визитом в Вашингтон
Макрон приехал с рабочим визитом в Вашингтон
Франция начала работу по созданию специального трибунала для расследования преступлений России в Украине
Франция начала работу по созданию специального трибунала для расследования преступлений России в Украине
Где можно узнать присвоенную категорию энергетической уязвимости?
Где можно узнать присвоенную категорию энергетической уязвимости?
Нику Попеску принял участие в 29-ом заседании Совета министров иностранных дел стран ОБСЕ
/ВИДЕО/ Нику Попеску принял участие в 29-ом заседании Совета министров иностранных дел стран ОБСЕ

Передвижные пункты вакцинации сегодня будут дежурить в Центре и на Буюканах

28 декабря 2021, час 09:13

В столице продолжают работу мобильные пункты вакцинации, оборудованные в общественном транспорте. 

Cегодня троллейбус будет находиться в секторе Центр на улице Арборилор вблизи ТЦ Shopping Malldova, а автобус на Буюканах по адресу:  Каля Ешилор, 10, возле магазина Fourchette.

Пункты вакцинации будут работать с 10:00 до 18:00.

Граждане могут идентифицировать эти транспортные единицы по стикерам со словами в поддержку кампании вакцинации против COVID-19.

 МИД Азербайджана обвинил Армению в военных провокациях
МИД Азербайджана обвинил Армению в военных провокациях
Итоги недели: Министру юстиции попытались выдвинуть вотум недоверия
/ВИДЕО/ Итоги недели: Министру юстиции попытались выдвинуть вотум недоверия
Умер глава МИД Беларуси Владимир Макей
Умер глава МИД Беларуси Владимир Макей
Раду Мариан раскритиковал  повышение тарифа на воду: "Его оспорят всеми возможными способами"
Раду Мариан раскритиковал повышение тарифа на воду: "Его оспорят всеми возможными способами"
Белорусская оппозиционерка Мария Колесникова попала из колонии в реанимацию
Белорусская оппозиционерка Мария Колесникова попала из колонии в реанимацию
TelegramWhatsappViber
Отправить нам новость

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram