/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

/FOTO/ Lista absolvenților care au refuzat diplomele de onoare oferite de președintele Dodon

missing
18 iulie 2017, ora 19:52

Una din tinere este Mihaela Ungureanu, tânără din Chișcăreni.Un om care îți dă o diplomă, dar îți ia identitatea. Păcat. Atâta țară cât demnitate. Am fost invitată, dar am refuzat. Recunosc multe fețe de aici. Dacă în CV unui tânăr activ se simte lipsa unei DIPLOME semnate de Dodon, îmi pare rău de „experiențele voastre” Să fi fost organizat de Ministerul Educației era altceva”, a scris Mihaela pe contul său de Facebook.

O altă tânără este Valeria Bratu, absolventă din Slobozia Mare, Cahul. „Am refuzat această diplomă deoarece vine din partea unui preșdinte care nu mă reprezintă și care duce o politică josnică și discriminatorie împotriva popriului popor. Îmi pare rău că această inițiativă nu vine din partea Ministerului Educației, ci din partea unui președinte, care insistă asupra anulării examenului de bacalaureat. Nu vreau să fiu parte din acest joc manipulator, prin care Dodon încearcă să-și asume meritele absolvenților. Această diplomă, pentru mine nu are nici o valoare. Îmi doresc foarte mult ca în țara mea să fie apreciate la justa valoare adevărul și valorile autentice, iar asemenea oameni să nu mai poată să-și bată joc de istoria noastră”. Astfel și-a motivat refuzul Valeria.

O altă tânără care de asemenea a refuzat este Elena Lungu, o altă absolventă din Călărași, care a mers la Liceul Teoretic „Vasile Alecandri”.

„Am refuzat diploma oferită de președintele Dodon, deoarece după cum au spus și ceilalți absolvenți care au refuzat-o, ea nu mă onorează în niciun fel. În familia mea se vorbește des despre situația politică din țară și despre cât de lipsiți de verticalitate și demnitate sunt unii oameni, iar eu acceptând această invitație aș fi simțit că trădez valorile și ideile cu care am fost educată și pe care le împărtășesc”, a explicat Elena, solicitată de tv8.md. Pe ceilalți absolvenți care au acceptat invitația președintelui tânăra nu-i judecă, spunând că fiecare are dreptul la alegere.

Prin lista tinerilor care au refuzat invitația președintelui se numără și
4.Mariana Josanu (Glodeni)
5.Gheorghe Taran
6.Victor Lipcanu (Călărași)
7.Sorina Solonaru (Chișinău).

Amintim că în contextul festivalului „Generația viitorului” organizat de către președintele țării, Igor Dodon s-a întâlnit cu o sută dintre cei mai buni absolvenți de liceu din țară, cărora le-a acordat „Diploma de Onoare” a Președintelui Republicii Moldova, deși, aparent, aceștia nu sunt tocmai o sută la număr. Tot astăzi, începând cu ora 18:00, în Piața Marii Adunări Naționale, în cadrul aceluiași festival, este organizat un concert cu participarea mai multor formații și interpreți, printre care SunStroke Project, A Studio, Градусы, Elena Temnikova, Randi, Mot și Dj. MEG.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram