/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Paradoxul invaziei, condiția NATO și demisie la Kiev! Rusia amenință că va ataca Polonia

/FOTO. VIDEO/ Protestul opoziției extraparlamentare. Manifestanții continuă protestul la Parlament

missing
21 iulie 2017, ora 13:26

„Mai târziu poate fi prea târziu”, este mesajul liderei PAS, Maia Sandu, care invită oamenii pentru a protesta împotriva deciziei Parlamentului de a adopta legea privind schimbarea sistemului electoral din țară.

În cadrul emisiunii „Politica” de ieri, de la postul nostru de televiziune, Maia Sandu a menționat că a fost aleasă ora 12 pentru că este ora mesei și vor putea veni mai mulți oameni.

Totodată, ea, alături de liderul PPDA, Andrei Năstase, dau asigurări că proteste vor continua și în weekend.

Update 14.17 Andrei Năstase anunță cu următorul protest va avea loc duminică, 30 iulie.

Update 13.41: Lidera PAS, Maia Sandu, a propus să fie invitat premierul României, Mihai Tudose pentru o discuție.

Update 13.31 Forțele de ordine asigură protecția clădirii Parlamentului.

Update 13.34 Andrei Tănase: „Este regretabil că premierul român salută modificarea sistemului electoral, în timp ce  cei mai importanți politicieni europeni au condamnat acest vot”

Update 13.30 Protestatarii continuă acțiunile în fața clădirii Parlamentului.

Update 13.15 Manifestații se îndreaptă spre Parlament.

Update 13.15. Cel mai mic protestatar.

Update 12.47 Un bărbat i-a adus flori președintelui Dodon.

Update 12.40 Protestul continuă pașnic cu scandări.

 

Update 12.35 Protestul activistului Dumitru Alaiba

„Eu o să îmi aleg un polițist și o sa ma uit la el în ochi de la distanța de 20 de centimetri, în liniște și fără să îi spun un cuvânt sau să îl ating. Asta va fi protestul meu. Ei azi executa ordine să ne împingă, iar mâine vor executa ordine să ne bată. Este alegerea personala a fiecărui polițist să facă ceea ce fac. Toți avem familii. Nu mai e o scuză și nici o justificare. Mulți din ei la beții și prin discuții private ne spun cât de bravo suntem și cat de mult nu sunt de acord, nici ei, cu “tot asta”. Dar… slujba. Ordine. Lucrul.

Polițiști vor fi suficienți pentru toți. Dați pașnic să îi privim în ochi de aproape. Azi treceam pe lângă sute de polițiști. Cu capul sus. Putini din ei ne-au privit în ochi. Dădeau ochii în jos. Maine putem sa ii privim direct în ochi, de aproape. Ei vor înțelege tot și fără cuvinte. Sub uniforma ceea este un om la fel de dezgustat de tot asta. Dați sa apelam la omul de sub uniforma. Pașnic. Zero agresiune. Nici măcar verbală.

Executând ordine criminale fiecare devine complice, cat de mic nu ar fi pe scara ierarhica.”

Update 12.16. Câteva sute de persoane protestează în aceste clipe în apropierea sediului Președinției de pe strada Nicolae Iorga din Capitală. Aceștia continuă, acțiunile de protest împotriva introducerii sistemului electoral mixt. Oamenii scandează: „Jos dictatura!”, „Jos Mafia!”, „Noi suntem poporul, Dodon e trădătorul!”.

Amintim că ieri, a avut loc protestul împotriva votului mixt, în timp ce, în același timp, a avut loc și un miting la care s-au adunat persoane din mai multe raioane ale țării pentru susținerea schimbării sistemului electoral.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram