Ministerul rus de Externe reacționază la avertismentul lansat pe Twitter de președintele american Donald Trup. Într-o postare pe Facebook, purtătorul de cuvânt al ministerului menționează că „rachetele inteligente” trebuie să zboare în direcția teroriștilor, nu a guvernului legitim, care de câțiva ani se luptă cu terorismul.

„Inspectorii din partea Organizaţiei pentru Interzicerea de Arme Chimice (OIAC) au fost informați că rachetele inteligente vor distruge toate dovezile utilizării armelor chimice la sol? Sau întreg scenariu constă în ștergerea rapită a urmelor provocării prin lovituri de rachete inteligente, astfel încât inspectorii internaționali să nu mai poată făsi nici o dovadă?”, a scris Maria Zaharova pe Facebook.

Menționăm că, Donald Trump a avertizat Rusia să fie pregătită pentru un atac cu rachete asupra Siriei, ca răspuns la prezumtivul atac cu arme chimice care a avut loc sâmbătă.

„Rusia promite că va doborî orice rachetă lansată deasupra Siriei. Fii gata Rusia, pentru ca vor veni, draguțe, noi și „inteligente”! Nu ar trebui să fiți parteneri cu un animal ucigaș care își gazează poporul și se bucură de asta”, a scris Donald Trump, pe contul lui de Twiiter.

Reamintim că, orice rachetă americană trasă asupra Siriei va fi doborâtă şi siturile de lansare de asemenea vizate, un pas ce ar putea declanşa o escaladare majoră în războiul sirian, a declarat ambasadorul rus în Liban. Detalii AICI.