Unul dintre martorii conflictului din noaptea de 18 spre 19 mai, din fața unui centru comercial și club de noapte din Chișinău, în urma căruia Sergiu, un bărbat de 30 de ani, a decedat, susține că sportivul Aurel Ignat ar fi fost cel care i-a aplicat multiple lovituri cu picioarele în cap, abdomen și alte părți ale corpului, scrie Ziarul de Gardă.

Pentru sursa citată, martorul respectiv a declarat că cearta s-a iscat după ce Ignat a abordat o domnișoară, iar ulterior a bruscat-o, aceasta căzând jos și fracturându-și o mână. Potrivit sursei, după incident a început o bătaie între prietenul lui Sergiu, care a luat apărarea tinerei, și Ignat, doar că la scurt timp sportivul a părăsit clubul. Ignat, susține martorul, a revenit peste aproape două ore în club, de această dată însoțit de prieteni, iar bătaia a fost reluată.

Potrivit martorului, în noaptea respectivă au avut loc două bătăi. Inițial, povestește sursa, una dintre tinerele prezente la ziua de naștere a prietenului lui Sergiu a ieșit afară pentru a fuma o țigară, iar în acest timp de ea s-ar fi apropiat un bărbat, care ulterior s-a dovedit a fi sportivul Aurel Ignat. Prietenul lui Sergiu s-ar fi apropiat de ei și l-ar fi atenționat, după care s-ar fi iscat o bătaie între cei doi. La scurt timp, tinerii au revenit în club, iar Ignat ar fi plecat.

Martorul spune că la aproape două ore de la incident, Ignat a revenit în club, deja îmbrăcat în alte haine, iar tinerii au început a ieși afară.

„Fiecare afară ieșea deja. Mi s-a părut ceva suspect, am ieșit să văd ce se întâmplă. Când am ieșit, ei erau afară, se băteau. Era Sergiu și doi prieteni. Personal am văzut cum Ignat a început bătaia, cum i-a dat un pumn prietenului lui Sergiu. Acela a căzut jos, după care s-a băgat și Sergiu. S-au bătut. La un moment, Sergiu a căzut jos, iar Ignat l-a lovit cu picioarele în cap, abdomen și alte părți ale corpului”, povestește martorul, precizând că Ignat era însoțit de încă opt-nouă băieți, iar alături îi aștepta o mașină.

Potrivit sursei, bătaia a durat minute în șir, timp în care paznicii centrului comercial ar fi încercat să intervină, dar n-au reușit să oprească conflictul. În jur, spune sursa, s-au adunat foarte mulți oameni, iar după ce Ignat l-a lovit pe Sergiu, ultimul a rămas la pământ într-o baltă de sânge. Martorul susține că ambulanța a venit foarte greu, iar primii la fața locului au ajuns polițiștii. La momentul venirii poliției, afirmă martorul, nici Ignat, nici alți prieteni care-l însoțeau nu mai erau acolo.

Martorul spune că a fost audiat de poliție în ziua respectivă, dar și câteva zile mai târziu, și că a comunicat oamenilor legii persoanele pe care le-a recunoscut. Potrivit acestuia, contrar afirmațiilor făcute de antrenorul lui Aurel Ignat, nimeni nu știa în seara respectivă că Ignat este sportiv și campion, dar că abia după incident a aflat cine este.

Același martor precizează că tânăra din cauza căreia s-ar fi iscat cearta figurează drept parte vătămată, deoarece s-a ales cu o mână fracturată după ce Ignat ar fi bruscat-o, iar aceasta a căzut jos. Potrivit martorului, persoanele prezente la ziua de naștere a prietenului lui Sergiu nu au putut face declarații exacte, deoarece nu-și aduc aminte prea bine ce s-a întâmplat în noaptea respectivă.

Reamintim că, Aurel Ignat a fost reținut duminică, 27 mai. Informația a fost confirmată pentru TV8 de către Ștefan Șaptefrați, șeful Procuraturii Chișinău. Ignat a venit benevol la secția de poliția pentru a fi interogat. Detalii AICI. 

Menționăm că, până la această oră, au fost reținute două persoane în dosarul morții bărbatului de 30 de ani, care a decedat după ce ar fi fost bătut de un grup de sportivi în fața centru comercial Atrium din Chișinău.

Prima persoană reținută este Mihai Pârgaru. Pe numele acestuia a fost aplicat mandat de arestare pentru 30 de zile. Cine este acesta puteți citi AICI.

Poliția a menționat anterior că, în acest caz a au fost deschise trei cauze penale pentru huliganism, vătămare gravă și medie a integrității corporale, în urma căreia a survenit decesul unei persoane. Persoanele care vor fi găsite vinovate riscă până la 15 ani de închisoare.