/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

Declarațiile unui martor al bătăii care s-a soldat cu moartea unui bărbat: Cum a început conflictul

28 mai 2018, ora 13:05

Pentru sursa citată, martorul respectiv a declarat că cearta s-a iscat după ce Ignat a abordat o domnișoară, iar ulterior a bruscat-o, aceasta căzând jos și fracturându-și o mână. Potrivit sursei, după incident a început o bătaie între prietenul lui Sergiu, care a luat apărarea tinerei, și Ignat, doar că la scurt timp sportivul a părăsit clubul. Ignat, susține martorul, a revenit peste aproape două ore în club, de această dată însoțit de prieteni, iar bătaia a fost reluată.

Potrivit martorului, în noaptea respectivă au avut loc două bătăi. Inițial, povestește sursa, una dintre tinerele prezente la ziua de naștere a prietenului lui Sergiu a ieșit afară pentru a fuma o țigară, iar în acest timp de ea s-ar fi apropiat un bărbat, care ulterior s-a dovedit a fi sportivul Aurel Ignat. Prietenul lui Sergiu s-ar fi apropiat de ei și l-ar fi atenționat, după care s-ar fi iscat o bătaie între cei doi. La scurt timp, tinerii au revenit în club, iar Ignat ar fi plecat.

Martorul spune că la aproape două ore de la incident, Ignat a revenit în club, deja îmbrăcat în alte haine, iar tinerii au început a ieși afară.

„Fiecare afară ieșea deja. Mi s-a părut ceva suspect, am ieșit să văd ce se întâmplă. Când am ieșit, ei erau afară, se băteau. Era Sergiu și doi prieteni. Personal am văzut cum Ignat a început bătaia, cum i-a dat un pumn prietenului lui Sergiu. Acela a căzut jos, după care s-a băgat și Sergiu. S-au bătut. La un moment, Sergiu a căzut jos, iar Ignat l-a lovit cu picioarele în cap, abdomen și alte părți ale corpului”, povestește martorul, precizând că Ignat era însoțit de încă opt-nouă băieți, iar alături îi aștepta o mașină.

Potrivit sursei, bătaia a durat minute în șir, timp în care paznicii centrului comercial ar fi încercat să intervină, dar n-au reușit să oprească conflictul. În jur, spune sursa, s-au adunat foarte mulți oameni, iar după ce Ignat l-a lovit pe Sergiu, ultimul a rămas la pământ într-o baltă de sânge. Martorul susține că ambulanța a venit foarte greu, iar primii la fața locului au ajuns polițiștii. La momentul venirii poliției, afirmă martorul, nici Ignat, nici alți prieteni care-l însoțeau nu mai erau acolo.

Martorul spune că a fost audiat de poliție în ziua respectivă, dar și câteva zile mai târziu, și că a comunicat oamenilor legii persoanele pe care le-a recunoscut. Potrivit acestuia, contrar afirmațiilor făcute de antrenorul lui Aurel Ignat, nimeni nu știa în seara respectivă că Ignat este sportiv și campion, dar că abia după incident a aflat cine este.

Același martor precizează că tânăra din cauza căreia s-ar fi iscat cearta figurează drept parte vătămată, deoarece s-a ales cu o mână fracturată după ce Ignat ar fi bruscat-o, iar aceasta a căzut jos. Potrivit martorului, persoanele prezente la ziua de naștere a prietenului lui Sergiu nu au putut face declarații exacte, deoarece nu-și aduc aminte prea bine ce s-a întâmplat în noaptea respectivă.

Reamintim că, Aurel Ignat a fost reținut duminică, 27 mai. Informația a fost confirmată pentru TV8 de către Ștefan Șaptefrați, șeful Procuraturii Chișinău. Ignat a venit benevol la secția de poliția pentru a fi interogat. Detalii AICI. 

Menționăm că, până la această oră, au fost reținute două persoane în dosarul morții bărbatului de 30 de ani, care a decedat după ce ar fi fost bătut de un grup de sportivi în fața centru comercial Atrium din Chișinău.

Prima persoană reținută este Mihai Pârgaru. Pe numele acestuia a fost aplicat mandat de arestare pentru 30 de zile. Cine este acesta puteți citi AICI.

Poliția a menționat anterior că, în acest caz a au fost deschise trei cauze penale pentru huliganism, vătămare gravă și medie a integrității corporale, în urma căreia a survenit decesul unei persoane. Persoanele care vor fi găsite vinovate riscă până la 15 ani de închisoare.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram