Înotătorul moldovean stabilit în Irlanda, Ion Lazarenco-Tiron, a fost nominalizat pentru titlul de „Omul Anului 2018”, la categoria bărbați și la categoria „Performanța Anului 2018” de către Asociația Mondială de Înot în Aer Liber (The World Open Water Swimming Association). 

Conaționalul nostru va concura cu alți 14 sportivi din diverse țări la fiecare dintre cele două categorii.

Organizația care l-a nominalizat pe Ion Lazarenco enumeră mai multe performanțe ale înotătorului originar din Republica Moldova: traversarea Strâmtorii Gibraltar (4 ore și 41 de minute), Canalul Mânecii (13 ore și 34 de minute), Strâmtoarea Nordului (16 ore și 23 de minute), Canalul Sf. Catalina (12 ore și 1 minut), Canalul Molokai (18 ore și 11 minute), Canalul Tsugaru (11 ore și 20 de minute) și Strâmtoarea Cook (11 ore și 5 minute).

Pe lângă cele două categorii sus-menționate, organizația propune câte 15 nominalizări pentru titlul „Femeia Anului 2018” și o altă categorie numită „Offering of the Year”.

Votul se desfășoară online. Cei care vor să-l susțină pe Ion Lazarenco, îl pot vota, accesând acest link.

Candidații pot fi votați până pe 1 ianuarie, ora 12:00 (ora Californiei). În aceeași zi vor fi anunțate și rezultatele finale.

Vezi și: /VIDEO/ Ion Lazarenco Tiron – moldoveanul cu șapte strâmtori în pușculiță. A înotat printre rechini și meduze timp de 11 ore

/VIDEO/ „Înotam și plângeam de durere”. Ion Lazarenco, despre provocările celor șapte strâmtori pe care le-a înotat