/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 798: Sânge la Odesa, ordinul lui Șoigu și îndemn din SUA! Rusia se laudă cu o lovitură grea

Conflictul din Strâmtoarea Kerci: Marinarii ucraineni au fost transferați în Simferopol. Astăzi vor compărea în fața instanței

missing
27 noiembrie 2018, ora 09:47

Marinarii ucraineni care au fost reținuți de autoritățile rusești au fost transferați din Kerci în Simferopol. Astăzi, aceștia vor compărea în fața unei instanțe de judecată din Crimeea, unde se va decide în privința măsurii de arest preventiv asupra lor, scrie Rbc.ua, cu referire la declarațiile avocatei poporului  din Ucraina, Ludmila Denisova.

Ședința de judecată ar urma să aibă loc cu începere de la ora 9:00.

Amintim că, ieri, 25 noiembrie, în Strâmtoarea Kerci s-a produs un conflict între grănicerii maritimi ruși și militari ucraineni. Partea rusă acuză militarii ucraineni că au încălcat legislația maritimă. Aceștia au folosit armele, rănind trei militari. De asemenea, autoritățile ruse au reținut trei nave ucrainene și 24 de militari.

Aseară, Parlamentul ucrainean a aprobat decretul președintelui Petro Poroșenco privind instituirea stării de război pentru o perioadă de 30 de zile.

La același subiect:

/VIDEO/ Presa rusă a difuzat imagini cu marinarii ucraineni capturaţi. Ce au declarat aceștia

Candu, despre incidentul din strâmtoarea Kerci: „Condamn cu fermitate agresiunea Rusiei față de Ucraina”

Putin i-a împărtăşit lui Merkel „profunda sa îngrijorare” în legătură cu instituirea legii marţiale în Ucraina

/VIDEO/ Furie în stradă. Protestatari ucrainieni au dat FOC la cauciucuri în apropierea consulatului rus

Kievul anunță că Rusia a deschis focul asupra navelor ucrainene

OPINIE: Ucraina avea dreptul să traverseze Strâmtoarea Kerci, în baza unui acord semnat cu Rusia, în anul 2003

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram