/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și copii întorși acasă. Rusia vrea să saboteze summitul de pace

CSM a aprobat „cererile de răzgândire” de a demisiona din funcție, depuse de trei judecători

missing
27 noiembrie 2018, ora 13:45

Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a aprobat astăzi retragerea cererilor de demisie pentru trei judecători, care au anunțat că pleacă din funcții la începutul lunii noiembrie 2018. Este vorba despre Tatiana Vieru, Tudor Berdilă și Valeriu Doagă.

Tatiana Vieru și Valeriu Doagă sunt magistrați la Curtea Supremă de Justiție (CSJ) iar Tudor Berdilă este judecător la Curtea de Apel Cahul.

Amintim că, la începutul acestei luni, cinci judecători de la CSJ au depus cereri de demisie. Acestea au fost aprobate de membrii CSM, totuși, până cererile au ajuns în Parlament, doi dintre acești judecători, Vieru și Doagă, s-au răzgândit. Astfel, Legislativul a aprobat doar trei cereri de demisie: a judecătoarelor Elena Covalenco și Iulia Sîrcu și a judecătorului Dumitru Visternicean.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram