/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

/DOC/ Ce avere a declarat Nicolae Chitoroagă timp în care a fost șef la PCCOCS

27 iunie 2019, ora 15:03

Șeful Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS), Nicolae Chitoroagă, a anunțat azi că pleacă din Procuratură. Astfel, am analizat declarațiile acestuia de avere pe care le-a indicat și am observat că în cele două documente pentru anul 2017, Chitoroagă a indicat sume diferite la salariu pe care l-a încasat.

Fostul șef PCCOCS a declarat în 2017 două documente de declarații de avere. În unul este specificat că acesta a ridicat un venit salarial în 2017 de la Procuratura Republicii Moldova de pese 357 de mii de lei, iar în alt document este specificată suma de 271 de mii de lei de la aceeași instituție.

Nu este clar ce salariu a primit lunar Chitoroagă de la Procuratură pe motiv că în documente sunt indicate sume diferite. Acesta mai scris pe hârtie în ambele declarații că a primit și o pensie de al Ministerul Afacerilor Interne în sumă de 88 de mii de lei.

Pentru anul 2017, Chitoroagă nu indică nici un teren agricol. În schimb acesta declară un apartament de 53 de metri pătrați, pe care l-a dobândit în 2007 cu 73 de mii de lei. În 2017, fostul șef PCCOCS a închiriat un apartament cu o suprafață de 144 de metri pătrați. Valoarea bunului fiind de 743 de mii de lei.

Chitoroagă conduce o mașină de marcă „Toyota” fabricat în 2007, dar care nu indică suma acesteia. Într-o declarație de avere acesta scrie că automobilul a fost cumpărat în 2007, iar în altă declarație este menționat că aceasta a fost dobândită în anul 2013.

În 2018 Nicolae Chitoroagă a ridicat venituri salariale de circa 387 mii de lei. Ceea ce înseamnă că lunar acesta avea un salariu de peste 32 mii de lei. Chitoroagă a primit și o pensie de la Ministerul Afacerilor Interne (MAI) de aproximativ 94 de mii de lei (circa opt mii delei lunar).

Nici în anul 2018, acesta nu indica cât valorează automobilul pe care îl conduce.

Pentru anul 2017-2018, Chitoroagă nu indică nici o cotă-parte, credite, active financiare, colecții sau alte bunuri a căror valoare depăşeşte suma a 10 sau 20 de salarii medii pe economie.

Nicolae Chitoroagă a demisionat azi din funcție. Acesta spune că a simțit în ultima perioadă presiunea asupra sa și a decis să plece pentru a nu prejudicia activitatea Procuraturii pe care o conduce. Într-un scurt interviu pentru TV8.md, Nicolae Chitoroagă a spus că decizia are legătură și cu investigațiile apărute în presă privind interceptările reprezentanților din fosta opoziție, a societății civile și a jurnaliștilor (n.r. investigația făcută de RISE Moldova, numită „Ministerul Interceptărilor”).

Vezi și:

Cine a fost numit șef interimar al PCCOCS, după ce Nicolae Chitoroagă a demisionat din această funcție

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram