/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și copii întorși acasă. Rusia vrea să saboteze summitul de pace

Nicolae Eșanu critică decizia Curții de Apel în cazul judecătorului Oleg Sternioală

missing
13 noiembrie 2019, ora 09:20

Fostul secretar de stat al Ministerului Justiției, Nicolae Eșanu, afirmă că încheierea emisă ieri de Curtea de Apel Chișinău, prin care a fost suspendă decizia Consiliului Superior al Magistraturii pentru ridicarea imunității judecătorului Oleg Sternioală, cu ulterioara lui cercetare într-un cauză penală, este un non sens juridic.

„Am obosit să repet că suspendarea unui act care deja a produs efecte este un nonsens juridic. Sper că o să fie mai pe înțeles dacă o să adaug că asta ar echivala cu situația în care s-ar dispune că omleta este iarăși ou”, a comentat Eșanu pe Facebook.

Consiliul Superior al Magistraturii a acceptat anterior solicitarea procurorului general de a-i ridica imunitatea judecătorului Oleg Sternioală, pentru ca acesta să poată fi cercetat într-un dosar penal pentru spălare de bani în proporții deosebit de mari.

Pe 4 noiembrie, Sternioală a fost reținut pentru 72 de ore, iar ulterior, instanța de judecată a respins demersal procurorilor de aplicare a arestului preventiv pentru Oleg Sternioală.

Procurorii caută din ce mijloace s-ar fi îmbogățit familia Sternioală care a acumulat venituri de circa șapte milioane de lei într-o perioadă relativ scurtă de timp și din ce surse acesta și-a cumpărat bunuri de lux, în valoare de 13,8 milioane de lei.

UPDATE: Judecătorul CSJ Oleg Sternioală, reținut pentru 72 de ore. Detalii despre dosar

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram