/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 794: Alertă în toată țara și risc de baie de sânge! WP: Moldova va fi următoarea țintă, dacă Ucraina cade

Șefa ANP a fost demisă de Nagacevshi! Cine va ocupa interimatul

missing
04 decembrie 2019, ora 14:37

Liuba Jignea-Suveica, care a fost detașată în luna octombrie, prin ordinul ministrei Justiției, Olesea Stamate, să asigure interimatul funcției de director al Administrației Naționale a Penitenciarelor (ANP), a fost demisă de noul ministru Fadei Nagacrevschi.

Ministrul a anunțat în această dimineață că va face schimbări urgente în instituțiile subordonate Ministerului Justiției, pentru că acestea „nu se isprăvesc cu sarcinile” și nu au informat autoritatea centrală despre ce se întâmplă în penitenciare. Nagacevschi este supărat că nu a fost informat despre decizia în cazul eliberării lui Vlad Filat din detenție, dar și despre cazul care a avut loc în penitenciarul din Soroca, unde un deținut și-a dat foc.

Șef interimar la ANP a fost numit Vladimir Cojocaru, care conduce Direcția management institutional al ANP. Acesta a participat la concursul anunțat în luna iulie de Ministerul Justiției pentru selectarea directorului ANP, dar nu a trecut de proba interviului, la fel ca și alte șase persoane care s-au mai înscris în competiție.

Ministerul Justiției a decis atunci să suspende concursul pentru a modifica regulamentul, deoarece comisia a depistat mai multe neclarități.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram