/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și paradoxul invaziei ruse. Kremlinul vrea să saboteze summitul de pace

Ultima oră! Un judecător de la Curtea Supremă de Justiției, suspendat din funcție

missing
10 decembrie 2019, ora 09:36

Consiliul Superior al Magistraturii a acceptat parțial solicitarea depusă anterior de procurorul general interimar Dumitru Robu de a-l lipsi de imunitate pe un magistrat, pentru ca acesta să poată fie cercetat penal, percheziționat și adus la audieri, nu și arestat.

Numele judecătorului nu a fost făcut public, dar s-a anunțat că activează la Curtea Supremă de Justiție și deține și o funcție administrativă. Anterior presa a scris că ar fi vorba de Oleg Sternioală, care este și președinte al Colegiului de evaluare a performanțelor judecătorilor.

Totodată, Consiliul Superior al Magistraturii a decis să-l suspende din funcția de judecător și din cea administrativă.

Amintim că CSM i-a ridicat imunitatea lui Olege Sternioală la începutul lunii noiembrie. Procurorii l-au reținut atunci pe judecător  pentru 72 de ore și au făcut percheziții în cadrul unei cauze penale inițiate pentru  spălare de bani în proporții deosebit de mari.

Procurorii caută din ce mijloace s-ar fi îmbogățit Sternioală și familia acestuia care a acumulat venituri de circa șapte milioane de lei într-o perioadă relativ scurtă de timp și din ce surse acesta și-a cumpărat bunuri de lux, în valoare de 13,8 milioane de lei.

Ulterior, Sternioală a fost eliberat din arest, iar instanța de judecată a anulat decizia CSM-ului prin care acesta a fost lipsit de imunitate și magistratul a revenit la serviciu.

/DOC/ Curtea de Apel a suspendat decizia CSM-ului prin care i-a fost ridicată imunitatea de judecător lui Oleg Sternioală

 

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram