/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

„Cod roșu de criminalitate”. Câțiva deputați PPDA cer ministrului Voicu să prezinte un raport cu privire la situația infracțională din țară

17 ianuarie 2020, ora 12:49

„Cod roșu de criminalitate” – cu acest mesaj au venit astăzi câțiva deputați ai Platformei Demnitate și Adevăr (PPDA). Aceștia cer ministrului de Interne Pavel Voicu să prezinte un raport cu privire la situația infracțională din ultima perioadă, care s-a produs în țară. 

Solicit în context ca domnul ministru Voicu să prezinte un raport exhaustiv cu privire la situația criminogenă în ședința comisiei securitate națională apărare și ordine publică, care ar urma să aibă loc săptămâna viitoare. Pe această cale fac apel și către domnul Jizdan să convoace de urgență această ședință a comisiei”, a spus deputatul Chiril Moțpan.

Deputatul Vasile Năstase a precizat că și numărul accidentelor rutiere este îngrijorător.

Acest an a debutat cu foarte multe crime dubioase care s-au produs pe teritoriul R. Moldovei. Dacă urmărim titlurile presei, pur și simplu avem impresia că nu locuim în R. Moldova, dar undeva în vestul sălbatic din secolul XVIII. Iar în ceea ce privești și accidentele rutiere, lucrurile nu sunt deloc roze. Avem statistica începând cu anii 1995- 2019 și trebuie să spunem că pe parcursul acestor ani, până în 2010 în fiecare an mureau în accidente rutiere pentru 500 de persoane. După 2010 lucrurile un pic s-au schimbat. acum practic avem 290 de persoane care ,or în fiecare an. Este grav acest lucru”, a menționat deputatul Vasile Năstase.

Amintim că la 13 ianuarie un tânăr de 23 de ani a fost împușcat mortal de un carabinier. Totul s-a întâmplat în satul Elizaveta din municipiul Bălți. Angajatul se afla în afara exercitării atribuțiilor de serviciu, iar arma personală era deținută legal.

La sfârșitul săptămânii trecute un bărbat de 45 de ani din raionul Soroca a fost bătut cu bestialitate de o rudă a sa și a murit la spital, două zile mai târziu.

Acum două zile, un tânăr de 21 de ani, din orașul Tiraspol, a fost reținut la Bălți. El este suspectat de triplu omor. Printre victime se numără o femeie de 35 de ani și doi bărbați de aproximativ 44 de ani. Pe corpul acestora polițiștii au depistat semne de moarte violentă.

Un alt omor s-a produs în noaptea dintre ani. Un băiat de 21 de ani din Costești, Ialoveni a fost bătut  era bătut cu picioarele, în special în regiunea capului, de către un tânăr de 22 de ani și un minor de 16 ani. Medicii nu i-au putut salva viața și Dumitru Jomir a decedat pe patul de spital pe 5 ianuarie, la ora zece dimineața.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram