/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: Odesa și Kiev – supuse atacurilor cu drone. Cel puțin șapte persoane au fost rănite

Reacția premierului Ion Chicu la cele mai recente critici de la București

missing
18 ianuarie 2020, ora 15:49

Șeful Cabinetului de miniștri, Ion Chicu crede că recentele acuzații care au venit în ultimele zile din partea mai multor oficiali din România ar avea la bază interesele electorale ale unor politicieni de peste Prut.

„Noi avem relaţii foarte bune şi cu România, dar nu vrem ca ele să fie afectate de interesele electorale ale unor politicieni”, a declarat premierul Ion Chicu, într-un interviu pentru Europa Liberă.

Declarația au fost făcute în contextul unor mesaje tranșante transmise de la București privind continuarea cooperării dintre Republica Moldova și România doar dacă țara noastră va demonstra acțiuni concrete în parcursul său european.

Președintele României, Klaus Iohannis a declarat la întâlnirea anuală cu șefii misiunilor diplomatice acreditați la Chișinău că România va relua cooperarea „deplină” cu Republica Moldova doar atunci când Guvernul de la Chișinău va demonstra acțiuni concrete care vizează continuarea parcursului european.

Șeful statului român dă asigurări că vor fi continuate doar proiectele de sprijin dedicate direct cetățenilor, proiectele cu impact la nivel local și cele de interconectare strategică. Potrivit lui Iohannis, este necesară continuarea reformelor din justiție, cele care vizează combaterea corupției.

Ambasadorul României la Chișinău, Daniel Ioniță susține la rândul său că autoritățile de la București vor schimba logica finanțărilor pentru Republica Moldova. Potrivit diplomatului român, Bucureștiul va finanța doar proiecte concrete, la nivel local. De asemenea, Daniel Ioniță s-a arătat deranjat de faptul că în ciuda investițiilor mari ale României, sondajele arată că mulți dintre moldoveni consideră Rusia unul dintre principalii investitori.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram