/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 795: Mai multe regiuni, vizate de lovituri cu drone. Kievul neagă retragerea tancurilor Abrams

Balinschi rămâne în cursa electorală. Magistrații au respins cererea Comisiei Electorale Centrale

missing
10 martie 2020, ora 17:54

Candidatul Partidului Șor pentru alegerile parlamentare noi de la Hîncești, Vitalie Balinschi, rămâne în cursa electorală. Magistrații au respins demersul Comisiei Electorale Centrale prin care s-a cerut ca acesta să fie exclus din lista candidaților pentru fotoliul de deputat în Parlamentul R. Moldova pe circumscripția nr.38. Informația a fost confirmată pentru tv8.md de către președintele CEC, Dorin Cimil. 

Curtea de Apel a respins cererea CEC-ului. Concurentul rămâne în cursă. Dar a respins și cererea Partidului Șor care a contestat decizia privind lipsirea de subvenții de la stat până la sfârșitul anului. Cererea noastră de excludere din cursă a fost respinsă ca fiind o măsură disproporționată față de acțiunile pe care le-au întreprins” a precizat Cimil.

Susținătorii Partidului Șor au organizat în această dimineață un miting în fața Curții de Apel Chișinău. Acolo unde magistrații au examinat cererea Comisiei Electorale Centrale de al exclude pe Vitalie Balinschi din cursa electorală pentru alegerile din 15 martie de la Hâncești. Motivul adresării CEC-ului la Curtea de Apel este că acesta ar fi corupt alegătorii.

Sute de oameni au fost aduși cu mai multe microbuze și autocare. În imagini se văd coloane întregi cu transportul organizat parcat pe străzile adiacente a Curții de Apel.

La acest subiect vezi și:

/VIDEO/ Protestatarii recunosc că au fost aduși organizat la protestul Partidului Șor: „Ne-au spus să ne repartizăm la microbuzele cu care am venit”

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram