/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 799: Groază la Odesa, groapă comună la Cernăuți și prognoză alarmantă! SUA acuză Rusia de atacuri chimice

/FOTO VIDEO LIVE/ UPDATE: Protestul din fața Curții de Apel Chișinău. Șor a intervenit prin Skype

missing
10 martie 2020, ora 10:58

UPDATE: 10:58 Deputatul Ilan Șor a intervenit prin Skype. Întrucât nu se află în țară, Șor s-a adresat susținătorilor prin intermediul unei înregistrări video, care a fost difuzată pe un ecran, în cadrul evenimentului.

Noi nu o sa facem așa cum vrea Dodon. Nu o să permitem ca Vitalie Balinschi, candidatul nostru, să fie exclus din cursa electorală”, a declarat acesta.

UPDATE: 10:15 Zeci de oameni au venit în această dimineața în fața Curții de Apel Chișinău pentru a protesta în susținerea candidatului Partidului Șor pentru alegerile din 15 martie de la Hâncești Vitalie Balinschi. Manifestanții au venit cu mai pancarte și scandează „Justiția e cu noi”, „Noi avem drepturi”.

Azi CEC va cere instanței anularea înregistrării lui Balinschi în cursa electorală pentru nerespectarea legislației electorale prin folosirea fondurilor financiare și a materialelor nedeclarate.

Comisia Electorală Centrală (CEC) a adresat acum patru zile o chemare în judecată, la Curtea de Apel Chișinău, privind scoaterea din cursa electorală pentru alegerile parlamentare noi de la Hîncești a candidatului din partea Partidului ȘOR, Vitalie Balinschi. Motivul adresării CEC-ului la Curtea de Apel este că acesta ar fi corupt alegătorii.

Pe o rețea socială au apărut câteva fotografii unde au fost surprinse mai multe autobuze din care au coborât zeci de oameni. Potrivit reporterei TV8 Diana Popa, șoferii autobuzelor care transportau protestatarii la miting au fost opriți de polițiști la intrare în Chișinău.

De azi, toate manifestațiile în masă au fost interzise în legătură cu prevenirea răspândirii coronovirusului în Republica Moldova. Decizia a fost luată în cadrul ședinței de astăzi a Punctului Focar. Anunțul a fost făcut de către ministra Sănătății Viorica Dumbrăveanu în cadrul unui briefing de presă.

Foto: Tanya Ursu

Foto: Tanya Ursu

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram