/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 803: Ordinul lui Putin, alertă în Europa și plan NATO pentru Moldova! Rusia amenință Marea Britanie

Profesorii ar putea lucra de acasă pentru a limita răspândirea coronavirusului

missing
12 martie 2020, ora 11:57

Profesorii instituțiilor de învățământ din țară ar putea lucra de acasă până pe 23 martie pentru a limita răspândirea coronavirusului. Despre asta au anunțat reprezentanții Ministerului Educației care au interzis ca administrația instituției de învățământ să facă presiuni asupra angajaților pentru a-și lua concediu forțat.

Ministerul Educației vine cu următoarele precizări:

  • angajații tuturor instituțiilor de învățământ își exercită atribuțiile de serviciu în conformitate cu programul de muncă stabilit, cu achitarea salariului de către angajator;
  • administrația instituției de învățământ poate decide desfășurarea de către angajat a unor atribuții de serviciu în alt loc decât instituția de învățământ. Locul realizării activităților se va determina de către administrația instituției cu acordul angajatului prin emiterea unui ordin corespunzător;
  • angajaților li se poate acorda la depunerea unei cereri concedii conform prevederilor legislației muncii;
  • se interzice exercitarea presiunilor asupra angajaților, în scopul depunerii cererilor de acordare a concediilor fără plată.

Sistarea temporară a tuturor instituțiilor de învățământ din țară a trezit nemulțumirea multor părinți, care s-au plâns ieri că nu au cu cine să își lase copiii, în contextul în care instituțiile la care sunt angajați continuă să activeze în regim normal.

Ministrul Educației Culturii și Cercetării (MECC), Corneliu Popovici, a emis acum două zile ordinul prin care se sistează temporar activitatea tuturor instituțiilor de învățământ din 11 martie, până pe 23 martie.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram