/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

Informații noi de la ANSA referitor la ouăle expirate la cele două grădinițe din sectorul Ciocana

missing
12 august 2019, ora 12:33

Ouăle cu termen de valabilitate expirat, care au fost livrate vineri dimineață în toate grădinițele din sectorul Ciocana, au fost retrase din instituțiile preșcolare. Despre asta ne-a spus șeful Secției siguranța alimentelor din cadrul Direcției municipale Chișinău a Agenției Naționale de Siguranță a Alimentelor (ANSA), Ion Dabija.

Au fost făcute constatările la fața locului în ziua de vineri. Apoi au fost emise scrisori către toate direcțiile de Educație din sectoarele municipiului Chișinău ca să se implice să retragă toate ouăle din consumul copiilor până la stabilirea circumstanțelor”, a spus pentru TV8 Ion Dabija.

Șeful secției a mai precizat că în următoarele zile urmează să fie întreprinse verificări la compania SRL DANT-AGRO, cea care a livrat ouăle.

Paralel a fost expediate informații către direcțiilor teritoriale ale ANSA ca să întreprindă măsuri la producător, unde se păstrează ouăle. În urma verificărilor, vom fi informați cu măsurile întreprinse și cu cele constatate la fața locului. La moment însă se mai lucrează. Plus la asta primim și informații de la Direcțiile de învățământ la care grădinițe au fost depistate încă ouă expirate și câte au fost retrase din consum” a mai precizat Dabija.

De partea cealaltă, reprezentanții companiei SRL DANT-AGRO au precizat că produsele nu ar fi vechi, ci s-a produs doar o eroare tehnică la marcarea ouălor și că după incidentul de vineri acestea au fost „schimbate”.

După ce s-a întâmplat, noi am schimbat toate ouăle. Ouăle nu sunt stricate. A fost o greșeală tehnică. Ouăle sunt aduse în toate grădinițele din sectorul Ciocana o dată pe săptămână (vineri)”, ne-a spus o reprezentantă a companiei.

Amintim că, zeci de ouă cu termenul expirat au fost găsite vineri (9 august) în grădinița nr. 184 din Chișinău, în urma unei verificări inopinate, făcute de angajații Agenției Naționale de Securitate a Alimentelor (ANSA). Unele dintre acestea sunt expirate încă de la finele lunii iulie. Specialiștii de la ANSA au întocmit proces verbal pe numele directoarei. Acesta riscă amendă de la șapte la nouă mii de lei.

Cazuri similare s-au depistat și în alte grădinițe din Chișinău, cum ar fi grădinița nr. 149 din sectorul Ciocana, unde au fost găsite, de asemenea, ouă alterate.

La același subiect:

/VIDEO/ Au fost sau nu verificate ouăle de la grădinița nr. 184 din Chișinău? Directoarea: Au fost unele scăpări

Explicația agentului economic care a livrat ouăle în cele două grădinițe din sectorul Ciocana

Șef din cadrul ANSA Chișinău, despre ouăle expirate! Există temei să credem că s-a făcut intenționat

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram