/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

Secretarul general al Guvernului Sandu: „Țurcan trebuie să-și prezinte demisia din funcția de președinte al CCM”

missing
19 august 2019, ora 15:28

Vladimir Țurcan trebuie să-și prezinte demisia din funcția de Președinte al Curții Constituționale (CCM). De această părere este secretarul general al Guvernului Sandu, Andrei Spânu. 

„Numirea lui Vladimir Țurcan în calitate de președinte al Curții Constituționale nu poate fi lăsată așa. Cred că domnul Țurcan trebuie să-și prezinte demisia din funcția de președinte și noua componență a CCM trebuie să aleagă un președinte neafiliat politic”, a scris Andrei Spînu pe rețelele de socializare.

Și deputatul din fracțiunea ACUM Platforma DA Iurie Reniță s-a arătat nemulțumit de alegerea lui Vladmir Țurcan în calitate de președinte al Curții Constituționale (CCM).

Totodată, prim-ministra Maia Sandu, care este și președinta Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) a venit cu un comentariu critic, după alegerea lui Vladimir Țurcan președinte al CCM.

Țurcan a fost ales președinte al CCM pentru o perioadă de trei ani. Acesta este deputat în fracțiunea PSRM, funcție din care trebuie să demisioneze în decurs de o lună.

La același subiect: 

/DOC/ Declarațiile de avere ale noilor judecători ai CCM. Unul are casă de milioane, altul este „moșier” și păstrează în bancă o sumă mare de bani

Va scăpa Curtea Constituțională de politizare după ce are o nouă componență? Opiniile experților constituționali

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram