Breaking newsМуниципальный приют Кишинева: кто им управляет, с кем сотрудничает и как расходуются бюджетные деньги

/DOC/ Fostul judecător Oleg Sternioală, cu mașini din parcarea lui Andronachi și fără încălcări la ANI

missing
27 ноября 2024, час 08:00

Fostul judecător al Curții Supreme de Justiție, Oleg Sternioală, cercetat penal pentru îmbogățire ilicită, a scăpat basma curată după controlul Autorității Naționale de Integritate. După cinci ani de verificări, inspectorul ANI  a constatat lipsa încălcării regimului juridic al declarării averii și intereselor personale de către  Sternioală. Actul emis de ANI a scos la iveală faptul că ex-magistratul a folosit de-a lungul anilor mai multe mașini de lux oferite de o companie conectată la fostul deputat democrat Vladimir Andronachi. Sternioală a primit și a făcut donații și a oferit împrumuturi de zeci de mii de euro, iar o bună parte din bani nu i-a putut justifica prin acte.

Autoritatea Națională de Integritate a inițiat controlul în cazul lui Sternioală la 4 noiembrie 2019, în baza unei sesizări din oficiu. În aceeași zi, Procuratura Anticorupție anunțase că judecătorul Curții Supreme de Justiție, Oleg Sternioală, este cercetat penal pentru spălare de bani și îmbogățire ilicită. La domiciliul și în biroul magistratului au fost efectuate percheziții, iar Sternioală a fost arestat pentru 72 de ore. După ce a petrecut două zile în izolatorul Centrului Național Anticorupție, Sternioală a fost lăsat să plece acasă.

Niciun bun în proprietate în 2012 

Autoritatea Națională de Integritate a verificat veniturile și cheltuielile lui Sternioală pentru perioada ianuarie 2012 - noiembrie 2019. Inspectorul de integritate a stabilit că Sternioală nu avea inițial în proprietate niciun bun imobil sau mobil și declara doar un cont de credit la bancă de 150 de mii de lei.

În următorul an, judecătorul a declarat două mașini: una de model „Volkswagen Golf” cumpărată cu 100 de mii de lei și alta de model „Kia Sportage”, achiziționată cu aproape 400 de mii de lei. Prima mașină a fost înregistrată pe numele feciorului.

70 mii euro, adunați la nuntă 

În anul 2014, ex-judecătorul Oleg Sternioală s-a căsătorit și a declarat că a adunat la nuntă 70 de mii de euro din donațiile făcute de invitați.

În explicațiile pe care le-a depus la ANI, Sternioală a scris că o parte din banii adunați la nuntă i-a dat cu împrumut soacrei sale, care intenționa să-și cumpere un imobil. Aceasta lucra de 15 ani peste hotare. Deoarece soacra nu a mai făcut achiziția pe care o planifica, banii i-au fost restituiți. Însă Sternioală nu a putut confirma prin acte rambursarea datoriei, motivând că banii nu au fost transferați prin bancă, ci aduși în țară cash de către soția sa, care a fost în vizită la mama ei sau de către soacra sa, atunci când a venit la Chișinău.

„Mărimile tranşelor de restituire a împrumutului au fost diferite, dar în limita sumelor ce pot fi introduse în țară fără a fi declarate la hotar. La decizia soacrei, restituirea nu a fost efectuată prin intermediul transferurilor bancare, pentru a evita cheltuieli suplimentare”, a explicat Sternioală la ANI.

Tot în 2014, familia Sternioală a obținut 167 de mii de lei din vânzarea unui apartament pe care soția magistratului îl avea până la căsătorie. Pe de altă parte, Sternioală a declarat un alt apartament de 89 de metri pătrați luat în folosință.

Investiții în două apartamente cu semne de întrebare

În declarația de avere depusă pentru anul 2014 au fost indicate și două datorii, în sumă de 75 de mii de euro, către două companii de construcții. Sternioală a recunoscut la ANI că de la SRL Silentagro a cumpărat un apartament pentru feciorul său, pentru care a plătit 486 de mii de lei. Chair dacă Sternioală a indicat un împrumut de la această firmă de 39 mii euro, pe de altă parte a declarat că banii investiți în apartamentul fiului au fost din economii. Fostul magistrat afirmă că, la începutul anului  2012, avea „la ciorap” aproape un milion de lei.

Povestea datoriei de 35 600 euro către compania „Cand-VAS” este una mult mai încurcată. Sternioală a declarat că socrul său a cumpărat un apartament de la această firmă, iar soția sa doar a efectuat depunerile bănești la contul companiei de construcții din banii transmiși de tatăl său care muncea peste hotare. Apartamentul a fost înregistrat pe cote-părți: jumătate pe numele familiei Sternioală și jumătate pe numele socrilor judecătorului.

„Darea în exploatare a bunului  imobil a fost efectuată la data de 03 octombrie 2016, adică după încheierea căsătoriei noastre, deși eu nu am fost parte a contractului de investiții la momentul încheierii lui. Eu am devenit coproprietar al bunului imobil prin efectul legii și datorită  circumstanțelor (înregistrarea căsătoriei). De fapt, însă, nu am nici o atribuție la acest bun imobil și nu am făcut nici o investiție în acest bun. În egală măsură, nici soția mea nu a suportat cheltuieli în vederea achiziționării acestui imobil, ea făcând doar depunerile bănești la cont din mijloacele acordate de către tatăl său, care se afla și la moment se află peste hotarele țării”,a argumentat Sternioală. 

Nu este clar de ce cele 35 600 euro figurau ca datorie a familiei Sternioală către compania „Cand-VAS”  în anul 2014, dacă fostul magistrat afirmă că investitor în apartament a fost de fapt socrul său.

Chiar în următorul an, Oleg Sternioală a reușit să restituie peste 42 de mii de euro din banii pe care îi datora celor două companii de construcții. 

În 2015, Sternioală  a avut un venit din salariu de 243 de mii de lei și 10 mii de euro obținuți prin donație de la părinții săi. În următorul an, soția magistratului a mai primit o donație de 10 mii de euro de la mama sa. 

Casa de lux din orășelul Codru, primită moștenire

În anul 2016, după decesul tatălui său, Oleg Sternioală a obținut prin moștenire diferite cote părți în opt bunuri imobile, inclusiv 1/6 dintr-un  teren de 6 ari și o casă de lux situată în orășelul Codru. Ziarul de Gardă a scris anterior că magistratul locuia în acest imobil încă din anul 2013 și pentru a-l tăinui l-a înscris pe numele părinților pensionari, care au trăit toată viața la Florești. În momentul anchiziției casei, tatăl judecătorului avea aproape 70 de ani. 

sursa: Ziarul de Gardă

La ANI, Oleg Sternioală a declarat că nu a investit niciun ban din resurse proprii în achiziția, construcția sau reparația acestei case și a suportat doar cheltuielile pentru întreținerea curentă a imobilului.

Casa din orășelul Codru a fost cumpărată în iulie 2013. Contractul de vânzare-cumpărare l-a semnat chiar fostul magistrat care l-a reprezentat prin procură pe tatăl său.

„Acest bun a fost procurat din surse financiare în exclusivitate ale părinților mei. Pentru procurarea bunului imobil de către tatăl meu au fost achitate mijloace bănești în mărime de 299 000 lei și taxele notariale adiacente. Respectivele mijloace financiare reprezintă o parte din veniturile care au fost acumulate de către părinții mei pe parcursul activității lor profesionale de mai bine de 35 de ani. Menționez că am devenit co-proprietar la respectivul bun imobil după decesul tatălui  și nu am achitat anumite mijloace financiare pentru procurarea acestuia”, a explicat Sternioală la ANI. 

Drept dovadă, Sternioală a anexat mai multe acte eliberate de Casa Națională de Asigurări Sociale care atestă veniturile părinților săi pensionari.

Mașini luate în folosință din parcarea lui Andronachi 

Începând cu anul 2017, judecătorul Oleg Sternioală  a început să ia în folosință mașini de lux. Câțiva ani s-a plimbat doar cu „Skoda Superb”, indicând în declarații că a folosit 4 autoturisme de acest model. Iar în anul 2019, Sternioală a declarat deja că are în posesie un BMW.  

În explicația depusă la ANI, fostul judecător a scris că nu știe cine sunt proprietarii mașinilor pe care le-a folosit, motivând că le-a luat pe toate de la o companie auto care-și desfășoară activitatea la intersecţia străzilor Albişoara şi Petru Rareş. 

„Nu cunosc cine sunt proprietarii mijloacelor de transport, deoarece aceste autoturisme îmi erau acordate în folosință de către cetățeanul „ X”, administratorul unei companii care are ca gen de activitate operațiuni cu mijloace de transport, aflată în mun. Chişinău, la intersecţia străzilor Albişoara şi P. Rareş. Ţin să menționez că am indicat în declarațiile de avere autoturismele care s-au aflat în posesia și folosința mea diferite perioade de timp, chiar și de 1 (una) zi, pentru a evita suspiciuni în transparență. Anumite acte privind posesia/folosința nu au fost întocmite anume rezultând din perioadele de timp nesemnificative de utilizare a mașinilor. Scopul pentru care au fost folosite autoturismele menționate au fost diferite - deplasarea în interiorul ţării, cât și peste hotare. În declarația pentru 2019 am indicat proprietarul „X” conform Certificatului de înmatriculare. Dar pe cetătățeanul  „Xnu-l cunosc, nu am comunicat cu dlui niciodată, iar autoturismul de model BMW mi l-a acordat în folosință, pentru câteva zile, aceeaşi persoană”, a scris Sternioală în explicația transmisă la solicitarea ANI.

Cutia Neagră PLUS a arătat anterior într-o investigație că parcarea „Dream Auto”, situată la intersecția străzilor Albișoara și Pentru Rareș, unde se vând mașini de lux, la care se referă și Oleg Sternioală, are legătură directă cu fostul deputat democrat Vladimir Andronachi. 

O parte din terenul parcării a fost obținut de la Primăria Chișinău de Nadejda Andronachi, soția fostului parlamentar. Iar o altă bucată de teren pe care se află clădirea administrativă a parcării, este în proprietatea părinților lui Sergiu Gușan, un om de încredere al lui Andronachi. Gușan este judecat astăzi, alături de Nadejda Andronachi într-un dosar penal legat de frauda de la Banca de Economii.

Despre aceeași parcare de mașini am scris într-o altă investigație în care arătam că Vladimir Andronachi a folosit aproape 6 milioane de lei scoși din Banca de Economii, pentru achiziția unor mașini de lux. Autoturismele  ajungeau în parcarea situată pe strada Albișoara.

Ceasuri scumpe în declarația de avere

În anul 2019, Oleg Sternioală i-a donat mamei sale 20 de mii de euro. 

Mijloacele băneşti au fost obținute din surse legale: salariu, onorariu notarial al soției, indemniza pentru concediile medicale sau pentru nașterea copilului, venitul obținut la evenimente familiale, donații primite de către soție de părinții săi și care în cumul constituie economiile familiei”,a explicat Sternioală la ANI.

Tot în 2019, Sternioală a declarat două ceasuri de mână care ar costa 170 de mii de lei. Un ceas de marca „Hublot” l-a primit în dar de la prieteni cu ocazia zilei naştere. Iar un ceas de model „Raymond Well”  magistratul i l-a dăruit soției sale cu ocazia aniversării căsătoriei. Banii pentru procurarea ceasului au fost din economiile familiei, a motivat Sternioală.

Fostul judecător a indicat în declarația de avere din 2019 că deține și bani în numerar, în valută euro, suma fiind blurată.

După ce a verificat veniturile și cheltuielile familiei Sternioală în perioada 2012-2019 și a analizat actele justificative și explicațiile prezentate de fostul judecător, inspectorul de integritate nu a stabilit careva omisiuni sau date eronate admise de Sternioală la completarea declarațiilor de avere. În rezultat, ANI a constatat lipsa încălcării regimului juridic al declarării averii și intereselor personale de către fostul judecător al Curții Supreme de Justiție, Oleg Sternioală.

Anchetă penală tărăgănată și litigiu cu CSM

În prezent, Oleg Sternioală este în proces de judecată cu Consiliul Superior al Magistraturii. Fostul judecător a contestat în instanță decizia CSM-ului prin care a fost eliberat acordul pentru pornirea urmăririi penale pe numele său pentru spălare de bani și îmbogățire ilicită. Dosarul se află la CSJ, după ce Sternioală a obținut câștiga de cauză în primele două instanțe.

Totodată, Oleg Sternioală este cercetat penal pentru spălare de bani și îmbogățire ilicită. Fostul judecător este acuzat că deține bunuri de aproape 14 milioane de lei, printre care și casa din orășelul Codru, înregistrată inițial pe numele părinților săi pensionari. În acel imobil au descins cu percheziții procurorii în noiembrie 2019. 

La 5 ani distanță, Procuratura Anticorupție încă nu a trimis dosarul lui Sternioală pe masa judecătorilor. Procurorii au motivat că ancheta se tărăgănează din cauza investigațiilor financiare paralele care sunt efectuate cu mare întârziere. 

Oleg Sternioală a demisionat din sistemul judecătoresc în decembrie 2019. Acesta a ridicat după demisie și o indemnizație de aproape 310 000 de lei. Acesta a respins toate acuzațiile care i se aduc și a declarat că dosarul penal i-a fost fabricat, pentru a-l înlătura din justiție.

Acest articol este realizat în cadrul proiectului „Încurajarea Transparenței Judiciare prin Instrumente Digitale”, implementat de A.O. „Juriştii pentru drepturile omului” cu suportul „National Endowment for Democracy”, care nu influenţează în niciun fel subiectul şi conţinutul investigaţiei publicate.

Vorbim Verde-n ochi despre gaz – cel pe gratis din UE și cel pe bani împrumutați din Federația Rusă. DA – DA În timp ce la Chișinău, de o săptămână, vorbim despre un grant de 30 de milioane de euro, oferit de UE, pentru a asigura regiunea transnistreană cu gaz gratuit timp de 10 zile, la Tiraspol, cel care își spune lider al regiunii nu contenește să vorbească despre suportul rusesc, sub formă de credit, pentru procurarea gazului salvator.
Verde-n ochi
Verde-n ochi
Reforma anticorupție a intrat în Mercur Retrograd, iar după ultima ședință a Consiliului Suprem de Securitate a devenit clar că președinta nu doar a scos mănușile albe, dar le-a și aruncat Procuraturii Anticorupție. Urmează duelul!
Verde-n ochi
Verde-n ochi
Așa cum ne așteptam din start, gazul rusesc revine în Transnistria. Grinch și-a făcut treaba băgând frigul, întunericul și spaima în locuitorii din stânga Nistrului, iar acum, cu pompă, anunță ajutor umanitar pentru salvarea regiunii de dezastrul pe care tot el l-a produs. Haideți să vorbim verde-n ochi despre pagubele politice după noul raid energetic al Rusiei în Moldova.
Verde-n ochi
Verde-n ochi
Verde-n ochi: Grinch de la Moscova, morocănosul care fură Crăciunul moldovenilor
Verde-n ochi
Verde-n ochi
Verde-n ochi: Salariile mizerabile ale profesorilor vs. pensiile obraznice ale judecătorilor Curții Constituționale
Verde-n ochi
Verde-n ochi
Verde-n ochi: Gazul otrăvit al Rusiei. Cum Moldova a ajuns din nou în capcana Gazprom?
Verde-n ochi
Verde-n ochi
Verde-n ochi: Cine este Călin Georgescu? Terapia cu șoc de la alegerile prezidențiale din România
Verde-n ochi
Verde-n ochi
Verde-n ochi: 1000 de zile de război. Ucraina rezistă contra ursului turbat, înnebunit după miros de sânge
Verde-n ochi
Verde-n ochi
Verde-n ochi: Epopeea reformelor de la Procuratura Anticorupție. De la DNA, la covata spartă?
Verde-n ochi
Verde-n ochi
Verde-n ochi: Antieroii campaniei electorale. Cine sunt cei care incită la ură și dezbinare în Moldova
Verde-n ochi
Verde-n ochi
Verde-n ochi: Referendum salvat la limită de diasporă. Alegerile au fost influențate de corupție, îngâmfare și lene
Verde-n ochi
Verde-n ochi
Verde-n ochi: UE sau russkii mir? Să avem grijă ce alegem la referendumul din 20 octombrie
Verde-n ochi
Verde-n ochi
Verde-n ochi: Apostolii minciunii și războiului. Cum unii preoți au devenit propagandiști cu crucea în mână
Verde-n ochi
Verde-n ochi
Verde-n ochi: Pensii de lux în UE vs. sărăcia pensionarilor din Republica Moldova și Rusia
Verde-n ochi
Verde-n ochi
Verde-n ochi: Putin, Lavrov, Peskov și viața de lux a copiilor lor în Europa
Verde-n ochi
Verde-n ochi
Verde-n ochi: De ce hoții din Moldova se tem de UE și se opun procesului de integrare al țării noastre?
Verde-n ochi
Verde-n ochi
Verde-n ochi: Unde sunt banii de la UE? Cum au fost cheltuiți 2,2 miliarde de euro în Moldova
Verde-n ochi
Verde-n ochi
Verde-n ochi cu Mariana Rață: Zero bani din Rusia vs. 2,2 miliarde de euro de la UE! Întrebarea de care se teme Putin

Молдова может завершить переговоры о вступлении в ЕС к 2029 году
Молдова может завершить переговоры о вступлении в ЕС к 2029 году
Муниципальный приют Кишинева: кто им управляет, с кем сотрудничает и как расходуются бюджетные деньги
Муниципальный приют Кишинева: кто им управляет, с кем сотрудничает и как расходуются бюджетные деньги
/ВИДЕО/ «АП представляет угрозу для госбезопасности». Санду ответила на критику Драгалин
/ВИДЕО/ «АП представляет угрозу для госбезопасности». Санду ответила на критику Драгалин
Европейский газ на левом берегу: в Приднестровье отменили веерные отключения, Красносельский поблагодарил ЕС
Европейский газ на левом берегу: в Приднестровье отменили веерные отключения, Красносельский поблагодарил ЕС
"Если это поможет достичь мира". Зеленский допустил личные переговоры с Путиным
"Если это поможет достичь мира". Зеленский допустил личные переговоры с Путиным

05 февраля 2025, час 18:00

Șefa Procuraturii Anticorupție, Veronica Dragalin, este invitata de astǎzi a emisiunii Cutia Neagrǎ PLUS.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Reforma justiției prinde noi turații. Mănușile albe au fost aruncate Veronicăi Drăgălin?
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Cutie Neagră PLUS cu vicepremierul pentru Reintegrarea Republicii Moldova, Oleg Serebrian
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Investigațiile anului 2024. Analizăm provocările jurnaliștilor și (in)acțiunile autorităților astăzi la Cutia Neagră PLUS. Invitate: Alina Radu, directoarea Ziarului de Gardă și Cornelia Cozonac, directoarea Centrului de Investigații Jurnalistice.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Fostul prim-ministru al Republicii Moldova, Vlad Filat, este invitatul emisiunii Cutia Neagră PLUS.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Republica Moldova a fost vizitată, în secret, de mai mulți miliardari ruși în 2023. Unii dintre ei se regăsesc pe lista de sancțiuni a Ucrainei, pentru suspiciuni că ar finanța armata rusă. Alții au fost declarați indezirabili în state membre UE pentru aceleași motive. La Chișinău i-a adus un scop comun - obținerea cetățeniei moldovenești. După închiderea programului cetățenie prin investiții, în Moldova s-a dezvoltat o piața neagră de servicii de facilitare a obținerii cetățeniei. Afacerea se bazează pe falsificarea certificatelor de naștere. În calitate de părinți ai oligarhilor ruși sunt persoane decedate, în fragedă copilărie, încă acum 75 de ani. Cutia Neagră PLUS a identificat printre beneficiarii schemei și un businessman rus, care s-a ocupat de administrarea banilor oligarhului Roman Abramovici.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Comisia Pre-vetting a ajuns pe final de mandat. Despre cele mai importante provocări și scandaluri legate de procesul de evaluare a candidaților și de membrii Comisiei. Invitați: Herman von Hebel și Nadejda Hriptievschi.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
De ce trenează schimbările în justiție? Cum a ajuns reforma anticorupție un eșec? De ce durează atât de mult curățenia în sistem? Aflăm răspunsurile de la ministra Justiției, Veronica Mihailov-Moraru.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS a intrat în posesia mai multor ore de înregistrări audio ale discuțiilor purtate de Veaceslav Platon cu Ilan Șor, doi prieteni buni în acea perioadă. Discuțiile ne-au ajutat să reconstruim, piesă cu piesă, întregul puzzle al celei mai mari crime financiare din istoria Republicii Moldova - „Furtul miliardului”.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Vettingul este cea mai discutată reformă din domeniul Justiției. Urmează noi demisii la Curțile de apel Bălți, Cahul și Comrat? Câți judecători de la Curtea de Apel Chișinău vor promova testul de integritate? Cine și cum influențează procesul de evaluare a magistraților? Cum se simte vettingul pe interior, dar și care este impactul acestuia asupra întregului sistem, discutăm la Cutia Neagră PLUS. Invitați: vicepreședintele Comisiei Vetting Andrei Bivol și judecătorul Dumitru Racoviță.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Candidatul la funcția de președinte Alexadr Stoianoglo și-a petrecut, anul acesta, Crăciunul pe stil vechi în prestigioasa stațiune balneară cehă, Karlovy Vary. Stoianoglo și soția sa Țvetana Curdova au mers acolo însoțiți de prieteni de familie. Cel care a plătit hotelul pentru toți este un moldovean cu afaceri în România, care în utimii doi ani a sponsorizat cu milioane de lei diverse proiecte sociale promovate de Șor. Sponsorul lui Șor l-a însoțit pe Stoianoglo în această vacanță.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Campania electorală pentru alegerile prezidențiale și referendum a determinat Kremlinul să își mobilizeze toate resursele din R. Moldova. În lupta pentru fotoliul de șef al statului, dar și pentru compromiterea referendumului, au fost aruncate chiar și cele mai „sfinte” resurse - preoții. Cutia Neagră PLUS a aflat că în campania de colectare a semnăturilor pentru candidata Victoria Furtună, susținută de gruparea criminală Șor, au fost implicați activ și câțiva preoți din nordul republicii. Fețele bisericești au adunat semnături de la oameni din sate sub pretexte false. Aceiași preoți, cu câteva săptămâni mai devreme, au fost în pelerinaj la Moscova de unde s-ar fi întors cu instrucțiuni și carduri bancare MIR.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Afaceri profitabile în UE și cetățenie europeană. Ce secrete ascunde în familie candidatul pro-rus Vasile Tarlev? Ce nu a spus Natalia Morari despre investiția sa în Bitcoin? Din ce surse financiare trăiește și cine stă în spatele Victoriei Furtună? Aflați în noua investigație de la Cutia Neagră PLUS.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Unsprezece candidați s-au înscris în cursa electorală pentru alegerile prezidențiale din 20 octombrie. Cei mai mulți dintre ei nu sunt noi în politică. Au deținut anterior funcții publice în Guvern sau au fost aleși locali. Și-au schimbat viziunile politice în funcție de context. Au făcut promisiuni electorale, dar nu le-au respectat. S-au jurat că nu vor face anumite lucruri, dar și-au încălcat cuvântul. Cutia Neagră PLUS a urmărit cum și-au schimbat în timp retorica unii actuali candidații la funcția de șef al statului și vă spunem despre ei în noua investigație.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Procurorul general, Ion Munteanu, este invitatul de astăzi al emisiunii Cutia Neagră PLUS cu Mariana Rață.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Găgăuziyaland, proiectul electoral al lui Ilan Șor, are un sponsor misterios din echipa fugarului Gheorghe Cavcaliuc. Parcul de distracții a fost deschis în ajunul campaniei pentru alegerile prezidențiale. Inaugurarea a avut loc în lipsa autorizației de funcționare și în pofida încălcărilor admise la construcție.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Emisiunea Cutia Neagră PLUS se întoarce cu un NOU SEZON de investigații. În fiecare duminică - demascăm hoții și analizăm minuțios fărădelegile. Doar la TV8!
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS a realizat investigații despre promisiuni electorale false făcute de Șor, în spatele cărora se ascundeau scheme de spălarea a banilor. Investigații despre riscurile de Securitate pentru R. Moldova ascunse în activitatea unei companii de taxi, sau în predicile bisericești ale unor clerici din Mitropolia Moldovei, despre problemele din justiție și cele legate de vetting, despre ilegalități si hoții care se întâmplă chiar astăzi în R. Moldova și încă ar putea fi oprite. Ce s-a întâmplat după apariția acestora, dar și cum reacționează autoritățile atunci când presa de investigații le semnalează ilegalități?
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Directorul Agenției Proprietăți Publice, Roman Cojuhari, este invitatul de astăzi al emisiunii Cutia Neagră PLUS.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Peste 70 de judecători au fost cercetați penal în ultimii 10 ani în R. Moldova pentru acte de corupție, trafic de influență, spălare de bani sau emiterea unor hotărâri contrare legii. Dar până astăzi, niciun magistrat nu a ajuns la închisoare. Reporterul de la Cutia Neagră PLUS a analizat cele mai răsunătoare dosare pornite pe numele magistraților și vă spune care este soarta lor.

/ВИДЕО/ От скептицизма к успеху: молдавские предприниматели ставят на "зеленую" энергетику
/ВИДЕО/ От скептицизма к успеху: молдавские предприниматели ставят на "зеленую" энергетику
Муниципальный приют Кишинева: кто им управляет, с кем сотрудничает и как расходуются бюджетные деньги
Муниципальный приют Кишинева: кто им управляет, с кем сотрудничает и как расходуются бюджетные деньги
/ВИДЕО/ В MoldExpo до 2 февраля проходит выставка "Сделано в Молдове". На ней представлены 350 компаний
/ВИДЕО/ В MoldExpo до 2 февраля проходит выставка "Сделано в Молдове". На ней представлены 350 компаний
Европейский газ на левом берегу: в Приднестровье отменили веерные отключения, Красносельский поблагодарил ЕС
Европейский газ на левом берегу: в Приднестровье отменили веерные отключения, Красносельский поблагодарил ЕС
/ВИДЕО/ Скончался, не приходя в сознание: в Москве взорвали основателя батальона "Арбат", воюющего против Украины
/ВИДЕО/ Скончался, не приходя в сознание: в Москве взорвали основателя батальона "Арбат", воюющего против Украины

Подпишитесь на новости по электронной почте

TV8.md - новостной сайт из Молдовы с актуальными социальными, политическими и экономическими новостями, прогнозом погоды, политическими ток-шоу, интервью и расследованиями.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegramTiktok

© 2025 TV8.md. При цитировании опубликованных на сайте материалов обязательно указание в первом абзаце гиперссылки на страницу tv8.md.