1. Arhitectul japonez Junia Ishigami, creează spații arhitecturale care elimină granițele dintre natură și construcțiile artificiale ridicate de oameni. Construcțiile sale, care parcă ar fi aproape invizibile, oferă senzația de plutire. Prin arhitectura sa, Ishigami explorează relația dintre om și natură.
2. Fundația Quattan din Ramallah din Palestina a fost deschisă vara aceasta, chiar dacă au existat foarte multe împotriviri din partea Israelului. Spațiul este dedicat culturii și este privit ca o speranță, în mijlocul conflictelor dintre Palestina și Israel, un loc de mult așteptat, potrivit the guardian, pentru celebrarea culturii palestiniene contemporane. Clădirea este dotată cu o galerie, un teatru, o librărie și studiouri de dans pentru tinerii artiști.
3. Centrul de Artă Battersea din Londra a fost pustiit de un incendiu care a avut loc în anul 2015. Astfel, arhitecții Haworth Tompkins au avut ocazia să renoveze unul dintre cele mai atmosferice spații de artă din Londra. Arhitecții au renovat în mare parte doar holul central al clădirii, cunoscut pentru spectacolele de teatru în stil Victorian și mici alte detalii care să corespundă cu atmosfera magică a locului.
4. Acest spațiu pentru oficii este o reconstrucție a unei clădiri care urma să fie demolată. Potrivit autorităților din Londra, blocurile din piatră cioplită care constituiau fațada construcției nu se potriveau cu stilul clădirilor din preajmă. Însă, după ce aceasta a fost reconstruită de către arhitectul Amin Taha, câștigătorul proiectului, construcția a devenit cea mai populară din regiune.
5. Muzeul Victoria și Albert Dundee arată ca o corabie care a debarcat dintr-o altă lume. Reconstrucția imaginii noului muzeu din Scoția a întârziat cu patru ani și a depășit bugetul alocat de două ori.